Niin kovin vaikeaa on noudattaa lakia liiketoiminnassa

Kirjoitin vuonna 2005 ja 2006 oululaisen valokuvausalan verkkokaupan, digitarvike.fi:n, Kuluttajansuojalain vastaisista toimitusehdoista jutuissa digitarvike.fi rikkoo Kuluttajansuojalakia tietoisesti ja Paha kello kauas kantaa (case Digitarvike).

Nykyään Oulussa on jo hieman yritetty, toimitusehdot löytyvät nykyään jo asiakkaan luettavaksi ennen tilausta (kuten laki edellyttää) ja räikeimpiä lainrikkomuksia on karsittu, mutta edelleen ehdoissa on lainvastaisia kohtia joista jo alunperinkin huomautin ja lisäksi ehtoihin on keksitty ainakin yksi uusi lainvastainen kohta koskien noutamattoman postiennakkopaketin aiheuttamia kuluja yrittäen vedota normaalia (esim. myymälässä tapahtuvaa) kuluttajakauppaa koskevaan lukuun Kuluttajansuojalaissa.

Jäi taas yli kahdensadan euron tilaus tekemättä tuolta, mikä oli lopulta hyvä asia koska täysin vastaava tuote on nyt tulossa Englannista noin sata euroa halvemmalla. Parin viikon sisällä pitäisi kameran laulaa oman kaupan tuotteita kuvatessa, kunhan viime viikonlopun muutosta on toivuttu ja kaikki tavarat löytäneet mukavan hyllypaikan itselleen.

Comments are closed.