Onnistunutta markkinointia, melkein lankaan mennyt asiakas

Pääasiassa Helsingissä lyhytaikaiseen tarpeeseen pakettiautoja vuokraava KD-Rent Oy (aka. pakuovelle.com) on onnistunut markkinoinnissaan oikein hyvin, eli itsellänikin oli aiemmista hinnoista jäänyt mielikuva selkeästi edullisemmasta vuokrausfirmasta, joka tulee ensimmäisenä mieleen kun pakun tarve iskee.

Pieni vertailu ja vanhojen hintatietojen löytäminen netistä kuitenkin paljasti että esimerkiksi kolmen tunnin vuokrauksen hinta on noussut 50% (joskus hinta on ollut 30e/3h, nyt 45e/3h), lisäksi ko. firman erityisen käteväksi tehnyt auton kuljetus/noutopalvelu vuokraajan luokse/luota on saanut hintaansa vaatimattoman 450% korotuksen vuoden 2006 hinnasta laskien. Viime vuonna tuo palvelu oli näköjään pitkään jopa täysin ilmainen, nyt siitä tulee 18 euroa lisää vuokrahinnan päälle – eli lyhyissä vuokrauksissa jopa yli 50% hinnankorotus kokonaishintaan. Melko kallista.

Alunperin olin aikeissa kirjoittaa, että tuolta ei todellakaan kannata vuokrata pakettiautoa kuin lyhyeen tarpeeseen arki-iltana tai viikonloppuna, mutta totesinkin että eipä tuo koko viikonlopunkaan hinta nyt kokoluokassaan vapailla kilometreillä loppujen lopuksi ihan hirvittävästi eroa kilpailijoistaan. Tosin vähän pienempään tarpeeseen (vähän pienempi tavaratila ja/tai rajoitetut kilometrit) pakun saa koko viikonlopuksi merkittävästi halvemmalla useammastakin paikasta.

Comments are closed.