Tulin kusetetuksi

Kirjoitin viimeksi, lähes kaksi kuukautta sitten, deodorantin ostamisesta internetistä. Nyt, 40 työpäivää myöhemmin joudun vihdoin myöntämään että tulin ensimmäistä kertaa kusetetuksi internetostoksien kanssa.

Marraskuun alussa tilaamiani tuotteita ei nimittäin ole tullut ja nyt jälkeenpäin tuota valitsemaani verkkokauppaa koskevia kokemuksia syvemmälle pengottuani jouduin havaitsemaan että vaikka kauppa on saanut tyytyväisiltä asiakkailtaan varsin hyviä arvosanoja, oman kohtaloni kokeneita asiakkaita löytyy vaikka kuinka paljon ympäri maailmaa. Useimmat asiasta valittaneet ovat kuitenkin saaneet rahansa takaisin mm. PayPalin kautta kunhan ovat olleet ajoissa liikkeellä.

Olen ollut tekemisissä verkkokaupan kanssa 90-luvun lopulta lähtien ihan työnkin puolesta joten olen onnistunut aiemmin välttämään useammiltakin kyseenalaisilta yrittäjiltä ostamisen, mutta tässä kohtaa ensivaikutelma, eli arvosteluissa saatujen tähtien määrä Googlen Shopping -haussa johti pahasti harhaan. (Lisäys: Toimin siis tällä hetkellä itsekin verkkokauppiaana ja tilaan kuluttajana tuotteita erityisesti USA:sta säännöllisesti, en siis todellakaan ole ensimmäistä kertaa tekemässä ostoksia verkosta.)

Tiedustelin lähetystäni viimeksi reilu kuukausi sen tilauksen teon jälkeen ja sain vastaukseksi puoliautomaattisen vakioviestin, jonka jälkeen jäin edelleen kiltisti odottamaan vaikka tuolloin olisi viimeistään pitänyt olla yhteydessä PayPaliin maksun kiistämiseksi. Nyt kun vihdoin heräsin asiaan, PayPal ei enää ota asiaan kantaa lainkaan koska 45 päivää maksutapahtumasta oli jo kulunut jo viimeksi tilauksen perään kysellessäni parisen viikkoa sitten.

Luottokorttiyhtiöön ajattelin vielä soittaa aamulla, mutta sinne valitus olisi pitänyt tehdä 45 päivän kuluessa laskun päiväyksestä ja tuo ostos sattui kovin harmillisesti juuri paria päivää ennen laskutuskauden päättymistä, joten tuo 45 päivää kyseisen laskun päiväyksestä on sekin jo mennyt samoihin aikoihin PayPalin aikarajan umpeuduttua.

Summa summarum: FragranceX vei rahat, eikä toimittanut tuotteita.

EDIT: Soitin nyt seuraavana aamuna luottokorttiyhtiöön ja he laittoivat asiasta kyllä selvitysprosessin käyntiin, on siis edelleen jonkinlainen mahdollisuus siihen että rahat saattaisi ehkä saadakin takaisin.

One Response to Tulin kusetetuksi

  1. [...] EDIT 30.12.2010: En ole saanut tilaamiani tuotteita ja luultavasti menetin rahani: Tulin kusetetuksi. [...]