Welhon verkkokauppa on täysin nurinkurinen

Asioin viime viikolla Welhon verkkokaupassa ja inhotusta vastaan taistellen suoritin tilauksen loppuun tänään. En kertakaikkiaan pysty käsittämään mitä Welhon sivujen tekijän päässä liikkuu, koska koko prosessi vanhan asiakkaan lisätilaukselle on täysin nurinkurinen – puhumattakaan siitä että verkkokaupan tilauslomake ei edes hyväksy syötteeksi tietoa jonka sisäänkirjautuneen asiakkaan Oma Welho ennen verkkokauppaan siirtymistä on kertonut.

Ensinnäkin se, että on kirjautunut Welhon etusivulta omalla asiakastunnuksellaan sisään Oma Welho -palveluun, ei vaikuta mitenkään verkkokauppaan, eli tilauslomakkeella on aina ensin tehtävä saatavuuskysely(!), sen jälkeen syötettävä kaikki omat tietonsa henkilötunnusta ja sähköpostiosoitetta myöten sekä esimerkiksi televisiopalveluiden tapauksessa vielä Welhon antaman ohjelmakortin numero – joka esitetään Oma Welho -palvelussa vajaana, eli pelkästään verkosta katsotuilla tiedoilla ei tilausta edes voi tehdä. Tässäkin tapauksessa jouduin sitten ajamaan puolen kaupungin halki ihan muualla olevan digiboksin sisuksiin tungettua korttia lukemaan.

Kaikki tarvittavat tiedot ovat siis tietoja jotka Welholla on jo rekisterissään ja verkkopalvelussa käytettävissä, koska olen ennen verkkokauppaan tuloani kirjautunut sisään ja identifioinut itseni.

Jotta asiontitilanne olisi vielä absurdimpi, kun olen syöttänyt manuaalisesti kaikki em. tiedot, minua pyydetään vielä vahvistamaan tilaus joko TUPAS-tunnistuksella (verkkopankkitunnuksilla), tai kirjautumalla sisään omilla asiakastunnuksillani.

Tämä ei vain voi olla todellista – kenellekään ei sitten ole palvelua kehittäessä tullut mieleen että asiakkaan tunnistuksen voisi tehdä etukäteenkin. Puhumattakaan jo selvittämästäni tapauksesta asiakastunnuksellaan tunnistautuvasta vanhasta asiakkaasta, jonka kaikki yhteys- ja palvelutiedot jo ovat olemassa, pankin kautta tehtävässäkin tapauksessa asiakkaan nimi ja henkilötunnus olisivat jo valmiiksi selvillä.

TUPAS-tunnistus toki maksaa Welholle muutamia kymmeniä senttejä jokaisella kerralla, joten siinä mielessä tavallaan ymmärrän että sitä ei haluta tehdä turhaan, mutta ei se mielestäni oikeuta tekemään koko systeemiä näin nurinkurisesti vanhoille asiakkaille joilta tuota pankin tunnistusta ei enää edes vaadita.

2 Responses to Welhon verkkokauppa on täysin nurinkurinen

  1. Ville kirjoitti:

    Siinäpä loistava esimerkki "mallikkaasti" suoritetusta integraatioprojektista.

  2. Satu kirjoitti:

    Mä oon niiiiin tuskaillut tämän saman asian kanssa tänään. Saakohan tuota ohjelmakortin numeroa pyydettyä s.postitse Welhon aspa:sta..