Parranajo-hifistelyä

Suhteeni partaan on ollut vähintäänkin vaihteleva, hieman täysi-ikäisyyden rajapyykin ylitettyäni kasvatin "iänkasvatusparran" koska tuolloin hyvin hoikkana ja erittäin nuoren näköisenä jouduin kaivamaan henkilöllisyystodistusta viikon ruokaostosten seassa ostettua yksinäistä siideripulloa myöten vielä yli parikymppisenä.

Sen jälkeen parta on tullut ja mennyt arviolta 6-18 kuukauden pituisissa jaksoissa, joista viimeisin noin 6 kuukautta kestänyt ns. remonttipartajakso päättyi kuluneen viikon alussa olleen 30-vuotissyntymäpäivän aiheuttaman hyvin lievän muutostarpeen seurauksena – vaikka remontin päättymisestä ei olekaan tietoa. :)

Ennen asunnonostoa ja remonttiparran syntyä ajelin n. parin vuoden ajan Philipsin arcitec RQ1050 -partakoneella, johon itse asiassa hankin alkusyksystä uuden ajopäänkin eBayn kautta. Kun tuon laitteen otti nyt taas puolen vuoden tauon jälkeen käyttöön, havaitsin kuinka epämukava se oikeastaan olikaan.

Laite on sinänsä ihan kelvollinen ja ajaa esimerkiksi varsinaisen kasvojen alueen melko onnistuneesti (joskin hirveällä nyhräämisellä), mutta vaikka kuinka yrittäisi, ei yksinkertaisesti onnistu siedettävällä tavalla kaulan alueella, aiheuttaen itselleni varsin harmillista ihon ärtymistä jokaisella ajokerralla.

Vaihtoehtoina olisi siis hankkia parempi sähkökone (mieluusti suihkukelpoinen), monien höylääjien käyttämä sikamaisen hintainen nykyaikaina maksimissaan 6kk sykleissä uudistuva Gilette tms -merkkinen ns. kasettiterähöylä (oma suomennos), perinteiset vaihtoterähöylät tai sitten kaikkein uskaliaimmille sopiva oikea partaveitsi.

Ennen ensimmäistä sähkökonettani käytin Gilletten silloista Mach-höylää, mutta nykyään helposti yli 4e kappaleelta maksavat vaihtoterät viimeaikojen malleihin eivät pidemmän päälle hirvittävästi innosta, kaksi ns. paremman luokan sähkökonettakin on jo testattu ja partaveitsi olisi jo ylilyönti, joten parin päivän nettisurffailun jälkeen päätin hieman hifistellä ja hankkia perinteisenmallisen irtoteriä käyttävän partahöylän tykötarpeineen.

Nyt Englannista on sitten matkalla saksalaista insinöörityötä oleva Merkur Futur, sen kaveriksi paketissa luultavasti olevien Merkur-terien lisäksi kolmen muun merkkisiä teriä 10kpl kutakin, mäyränkarvasuti, santelisaippua kuppeineen sekä hyvin rimpula muoviteline sudille. (Kullekin iho- ja partatyypille parhaiten sopivan terän löytäminen vaatii aina henkilökohtaisen testailun, siksi tässä vaiheessa monta eri terämerkkiä.)

Kaikkiaan tuolle paketille tuli hintaa keskitasoisen sähkökoneen verran (n. 100e) mutta ajotulos on lopulta toivottavasti aivan omaa luokkaansa – sähkökoneelle ei nopeuden lisäksi taida pärjätä kokonaiskustannuksissakaan, mutta toisaalta en ole ikinä niillä saanut erinomaista lopputulosta. Pidemmän päälle kustannukset jäävät jo ensimmäisen vuoden aikana jopa reilusti alle puoleen Gilletten nykytuotteiden kuluista koska terät ovat lähes mitättömän halpoja ja vaahdotukseen käytettävä saippuakin erittäin riittoisaa. Jos siis verrataan nykyään partavaahtoina myytäviin ponnekaasutökötteihin.

Ensimmäisiä kokemuksia odotettavissa arviolta n. viikon kuluttua, pitää yrittää sitten aktivoitua jatkamaan tarinaa.

P.S. Toiseksi viimeisen kappaleen lopun hassulauserakenne johtuu siitä, että nettikeskustelujen mukaan ns. aidosta saippuavaahdosta ja spray-mallisista partavaahdoista ei kuulemma pitäisi puhua samassa lauseessa – ei siis täälläkään. ;)

Comments are closed.