Villakoira.com harhaanjohtaa nettisivuillaan

Itselläni on ollut tehtävälistalla pitkään uuden edullisen imurin hankkiminen isälleni luultavasti itseäni vanhemman Nilfisk-imurin vedellessä viimeisiään. Sopivaa ostotilaisuutta vain ei ole tullut ja sitten vapun tienoilla sattui onnellinen yhteensattuma ja sain kavereilta ilmaiseksi Melissan pikkuisen perusimurin kohtuukuntoisena, imurissa oli luovutushetkellä täysi pussi ja se piti korvata.

Olen ylipäätään omankin imurin suhteen tutkiskellut netin tarjontaa pölypussien osalta ja kilpailua tuntuu löytyvän, kuten esimerkiksi esimerkillisen helpolla tilausprosessillaan vakuuttanut findust.com. Valintani kohdistui kuitenkin lopulta sijainniltaan ja hinnoiltaan alunperin varsin kilpailukykyiseltä vaikuttanutta Villakoira.com -verkkokauppaa pyörittävään Tanema Oy:öön, jolla kuitenkin on hieman harmillinen tapa hinnoitella tuotteensa.

Netissä tuotteet nimittäin ovat hinnaltaan varsin kohtuullisia ja etusivulta lähtien mainostetaan kuinka yrityksellä on kaksi myymälää Helsingin kantakaupungissa, toinen Viiskulmassa ja toinen Sörnäisissä. Verkkokaupan etusivulla kerrotaan että "Myymälästämme löydät kaikki verkkokauppamme tuotteet", joka antaa ymmärtää että verkkokaupan esittelemä valikoima hintoineen pätee myös myymälässä, aivan kuten useissa verkkokaupoissa on tapana – ellei muuta erikseen mainita.

Oman yrityksen toimiston sijaitessa vain parin korttelin päässä Viiskulman myymälästä, päätin hakea jo parisen kuukautta sitten omaan imuriin pölypussipaketin suoraan tuolta, koska 5 euron toimituskulut postitoimituksesta tuntuivat turhilta kun kuitenkin kuljen toisen tai jopa molempien myymälöiden ohitse autolla päivittäin.

Tuon ensimmäisen asiointikerran tiimoilta en saanut juuri sitä tuotetta joka verkkokaupassa oli esitelty ja hinta per pölypussi oli kalliimpi, mutta kuitenkin kohtuullisen lähellä verkkokaupan hintaa. Vaikka pakkauksen ostohinta oli korkeampi, siinä oli myös enemmän pusseja kuin netissä esitellyssä pakkauksessa. Toisaalta myymälästä saatu pakkaus ei ollut imurivalmistajan oma tuote kuten netissä, joten siltä osin hinnan per pölypussi olisi pitänyt olla alhaisempi koska ns. tarvikepussit ovat yleensä selkeästi edullisempia. Ero oli tosiaan kuitenkin sen verran pieni että hämmennyksen jälkeen annoin asian unohtua.

Tänään kävin sitten ostamassa isälle matkalla olleeseen lahjaimuriin uudet pölypussit Sörnäisten myymälästä katsottuani ensin netistä että 8 mikrokuituisen pölypussin paketti maksaisi 12 euroa. Yllätys oli varsin suuri kun myyjän löydettyä oikean pakkauksen se sisälsikin vain 4 pölypussia ja hinta oli 10 euroa, eli tasan euron per pölypussi enemmän kuin netissä ilmoitettu hinta – käytännössä hinta myymälässä oli siis lähes kaksinkertainen. Suurta hintaeroa tosin selittää pieneltä osin se, että myymälätuote oli toisen imurivalmistajan merkkituote eikä ns. tarvikepusseja kuten netissä.

Huomautin asiasta jolloin sain vastaukseksi jotain tyyliin "juu, se [verkkokauppa] on siellä ihan erikseen, siellä on tuotteita joita täällä myymälässä ei ole ja meillä on tuotteita joita siellä ei ole", nimenomaan tähän kyseiseen pölypussipakkaukseen viitaten – eli verkkosivujen lupaus tuotteiden saatavuudesta myymälästäkään ei selkeästi pidä paikkaansa. Hinnastahan ei varsinaisesti oltukaan luvattu nettisivuilla, mutta ei myöskään kerrottu etteivät netin hinnat pitäisikään paikkaansa myymälässä.

Koska olin jo ajanut laitakaupungin isompien kauppojen luota Sörnäisiin, jonne imuri pusseineen oli matkalla, en sitten jaksanut alkaa säätämään ja maksoin pölypussipaketista myymälähinnan, mutta suoraan sanottuna tapauksesta jäi aika ikävä jälkimaku.

Näiden kahden samanlaisen tapauksen jälkeen voin melko turvallisin mielin todeta että ostan pölypussini jatkossa muualta kuin Villakoira.com:ista tai Tanema Oy:n myymälöistä.

Comments are closed.