Verkkokauppias, EI näin. (Tapaus Helmikeskus)

Olin näemmä eilen jotenkin onnistunut ohittamaan Pers-Jannen kirjoituksen Mopo, käsi, karata, jonka pongasin nyt Kulutusjuhlan kautta. Lyhyesti siis Porissa toimiva Helmikeskus -niminen verkkokauppa syyttää Suomen oloissa varsin suuren helmiin liittyvän keskustelufoorumin potentiaalisia asiakkaitaan "vapaamatkustajiksi" koska he vaativat lain mukaista palautusoikeutta, ja yrityksen toimintaa ja em. asiaa käsittelevää keskusteluketjua "ala-arvoiseksi".

Itse pari vuotta enemmän tai vähemmän päätoimisena verkkokauppayrittäjänä on pakko sanoa: EI NÄIN.

Ei ole mikään ihme, että Kuluttajariitalautakunta antaa täysin päättömiä suosituksia kun yrittäjien joukosta löytyy sellaisia henkilöitä* jotka eivät ymmärrä suoria lakiviittauksia ja heidän toimintaansa arvosteltaessa alkavat solvata asiakaskuntaansa ja vedota perusteettomasti törkeään kunnianloukkaukseen (yrityksen kunniaa ei voi loukata).

Ei uskoisi, että tosissaan etäkauppaa käynnistävä yrittäjä (verkkokauppa on ketjun mukaan ollut toiminnassa 2kk) laukoisi tälläistä julkisella keskustelufoorumilla:

"Olkoonkin tylyä, mutta niin kauan kun kyse on meille kivasta harrastuksesta, me emme halua lähteä tapa valitteloiden pompoteltaviksi."

"Miksi ihmeessä toisen asiakkaan kuuluisi maksella palauttavan asiakkaan aiheuttamat kulut? Onko se teidän mielestä oikeasti reilua että joku muu asiakas maksaa siitä että te voitte palautella?"

"Edelleen olen sitä mieltä että aiheettomien palautusten tielle en lähde, joten mitä lämpimmin toivotan tapavalittelijat tervemenneiksi muualle."

No, onneksi oppirahat tulevat ketjun potentiaalisten asiakkaiden kommenttien perusteella ilmeisesti maksettavaksi ennemmin kuin myöhemmin.

*) Kannattaa lukea ketju loppuun linkatusta viestistä alkaen, aluksi on vielä hieman kohinaa seassa, paranee loppua kohti.

One Response to Verkkokauppias, EI näin. (Tapaus Helmikeskus)

  1. Helmetin vapaamatkustaja kirjoitti:

    Hyvä juttu :)
    Harmillista, että tuo viimeinen linkki ei toiminut.