Erkki Ruuhinen saapui opettamaan selkäänampujia

Erkki Ruuhinen saapui Pingstateen kertomaan verkkoalan ammattilaisille mikä Flash oikeastaan on ja haukkui siinä sivussa foorumista syntyneen yhdistyksen tämänhetkiset vastuuhenkilöt henkilökohtaisesti "matalatasoisesta ja epä-älyllisestä" keskustelusta.

Ilmeisesti ko. henkilö on joskus vuonna kivi ja kuokka ollut nimekäs ja ihan päteväkin..

7 Responses to Erkki Ruuhinen saapui opettamaan selkäänampujia

 1. jani kirjoitti:

  Eilen kun tuon Erkin postauksen luin niin jäin ihan miettimään että onkohan tuo oikea kirjoitus vai yrittääkö joku mustamaalata Erkkiä esiintymällä hänen nimellään.

 2. janne kirjoitti:

  Erkki Ruuhinen on ansioitunut visuaalisen viestinnän nimekkäitä henkilöitä. En tunne häntä sen tarkemmin, mutta työt ovat monesti onnistuneita.

  Hänen kommenttinsa foorumilla vaikuttivat vähän tikusta asiaa -tyyliin liioitelluilta, sillä 5 vuotta sitten jätettyjä kommentteja oli vain muutama kymmenen ja nekin alunperin kritisoivat hänen kömpelösti toteutettuja Flash-sivujaan. Mutta ikävä nähdä, että Pingstaten jäsenet provosoituvat ihan samoin ja keskittyvät henkilön mollaamiseen.

 3. jari kirjoitti:

  Ihmettelen suuresti, miten kokenut viestinnän ammattilainen kaivaa esiin vuosia vanhat, ihan aiheestakin annetut kritiikit, ja jatkaa sitten ITSE oman maineensa lokaan vetämistä asenteellisin, ilkeilevin ja henkilökohtaisuuksiin menevin vastakommentein. Kääntäen samalla koko asian massiiviseksi antimainoskampanjaksi omaa persoonaansa ja elinkeinoaan kohtaan.

  Viidessä vuodessa olisi ollut aikaa laittaa kritiikin kohteena ollut sivusto sellaiseen kuntoon, että arvostelijat olisivat olleet aseettomia.

 4. Sirkku kirjoitti:

  No onhan se Erkki edelleenkin nimekäs ja pätevä, ainakin printtipuolella. Webbipuolella on selvästi oppimisen varaa, mutta eihän se mikään ihme ole. Ei yksi ihminen voi hallita täydellisesti kaikkea, eikä kukaan varmaan tätä keneltäkään odotakaan.

  Se, mikä jokaisen kuitenkin olisi hyvä nykyaikana oppia, olisi oman maineen alkeellinen hallinta. On totta, että jotkut tuon nettifoorumin nuoremmat kommentoijat ovat sanoneet mielipiteensä ehkä aavistuksen turhankin kärjekkäästi, mutta äimistyin kovasti havaitessani, kuinka itsensä heitä kypsemmän ja tietävämmän asemaan asettava Ruuhinen veti omilla kommenteillaan huiman pohjanoteerauksen koko foorumilla. Kirjoittajien henkilöhistoriaa ja perhesuhteita vedettiin mukaan keskusteluun ja uhkailtiin kommenttien tiedoksi saattamista jonkun 26-vuotiaan keskustelijan äidille! Aivan kuin 26-vuotias ei olisi sentään ihan itse vastuussa omista sanomisistaan. Ja aivan kuin tämä Erkin mainetta jotenkin pelastaisi. Päin vastoin, se loi hänestä uskomattoman lapsellisen vaikutelman, ikään kuin hän olisi taantunut tai jäänyt uhmaikäisen lapsen tasolle.

  Lienee selvää, että tilanne on nyt Erkin maineen kannalta paljon ikävämpi kuin se olisi, jos hän olisi jättänyt koko foorumin omaan arvoonsa. Foorumilla hän kertoi, ettei hänen nettisivunsa ole edes suunnattu Pingstaten ikäluokalle. Jos häntä ei lainkaan kiinnosta tuon yhteisön ihmisten mielipiteet, niin miksi kummassa hän vaivautui paikalle riitaa haastamaan? Ihan huvikseenko vain? Aika kallista huvia, kuvittelisin.

 5. Liisa kirjoitti:

  Mielestäni koko mediaepisodin perimmäisenä syynä on tämä:

  http://uberkuul.wordpress.com/2006/04/07/narsistinen-persoonallisuushairio/

  Diagnoosini vahvistui mitä enemmän tutustuin erään nimeltä mainitsemattoman henkilön kirjallisiin tuotoksiin, joita oli linkitetty Pingstateen.

 6. Sirkku kirjoitti:

  Kyllähän netissä tuon tyyppiset persoonallisuuden piirteet taitavat helposti korostua. Jos on taipuvainen ottamaan herkästi itseensä ja "suojelemaan mainettaan" hyökkäämällä kritiikin antajia vastaan, netissä tämä toiminta paisuu helposti mahdottomaksi hallita. Netissä on myös niin paljon yleisöä, että sen sumuttaminen ei kovin helposti onnistu; aina löytyy joku, joka havaitsee epäaidon viestin ja myös tuo havaintonsa julki.

  Ruuhisen tapauksessa tosin ei tarvitse olla edes kovin terävä huomatakseen, että jokin on vinossa. Sumutusta sumutuksen perään, päälle epärakentavaa kiukuttelua, ja sitten lisää sumutusyrityksiä – kaikki paketoituna niin pitkiin ja tyyliltään puistattaviin sepustuksiin, että harva niitä varmaan jaksaa tosissaan läpi edes lukea (tosin ne, joille moinen typerehdintä toimii huumorina, kenties jaksavatkin).

  Pingstate-yhteisössä Ruuhista on kohdeltu paremmin kuin hän pelkän käytöksensä puolesta ansaitsisi. Syynä voi olla kunnioitus vanhemman ikäpolven huippuosaajaa kohtaan. Voi myös olla, että foorumilaiset säälivät Ruuhista, joka ilmiselvästi ei itse ymmärrä oman epäonnistumisensa laajuutta tai sitä, kuinka ilmiselvää se nettiyleisön silmissä on. Jokainen yritys korjata tilannetta tosiasiassa vain pahentaa sitä. Ruuhisen käyttämät "Testasin teitä!"- ja "En ollu tosissani!"-tyyppiset seivailut kun edustavat sikäli alkeellisia nettikäytöksen muotoja, että lähes jokainen keskustelija todennäköisesti näkee vaivatta moisen bluffin läpi.

  Itselleni herää vaistomainen halu auttaa tällaista henkilöä ymmärtämään, miten hän voisi vähentää itselleen aiheuttamansa vahingon määrää, mutta esteeksi muodostuu henkilön taipuvaisuus tulkita hyväntahtoiset auttamisyrityksetkin häntä vastaan tarkoitetuiksi hyökkäyksiksi. Ikävä juttu, varsinkin kun ajattelee että tällaisia persoonallisuuksia kohtaamme toisinaan ihan elävässäkin elämässä.

 7. Jussi Jokinen kirjoitti:

  Jokin jäi Erkin vastineiden tyylilajissa mieltäni kutkuttamaan. Vasta hetken päästä ymmärsin muistelevani Jarmo Björkvistin "tunnustuskirjettä".

  Selvennykseksi: en vedä mitään yhtäläisyysviivoja näiden persoonien välille, teen vain huomion tekstin tyylistä aukottomine selityksineen joissa jokainen pikku yksityiskohta paljastuu pakahduttavan merkityksellisenä palvellen vain kirjoittajan "viestintästrategista" päämäärää.