Yrittäjän iloja

Tulipa tänään viikonloppuisen inventaarion, myymälätilan järjestelemisen ja varaston siivoamisen lomassa käytyä myös "teollisuusvakoilemassa" kilpailevia firmoja messukeskuksessa järjestetyillä PetExpo-lemmikkimessuilla.

Samalla sitten ajauduin jättämään melko suorasukaiseen sävyyn kolmannen yhteydenottopyyntöni eräälle lemmikkieläinalan maahantuojalle, johon olen tosiaan tässä vajaan vuoden aikana yrittänyt saada yhteyttä ensin sähköpostilla ja sitten uudelleen paria kuukautta myöhemmin suoraan soittamalla, saamatta odottamaani tai jälkimmäisellä kerralla jopa luvattua yhteydenottoa kummallakaan kerralla. Nyt sitten jo hieman närkästyneenä keskustelin edelleen väärien ihmisten kanssa, mutta sain jo hieman kommenttia siitä miksi asiasta vastaava henkilö ei välttämättä ole ottanut yhteyttä lainkaan.

Ensimmäistä kertaa tämän verkkokauppabisneksen aikana nimittäin ongelma tuntuisi olevan nimenomaan se verkkokauppa itsessään – olen toki kuullut tälläisistä ongelmista aiemminkin melkolailla vastaavassa tilanteessa (esim. Verkkokauppa.com vastaan useat isot merkkiorganisaatiot tai maahantuojat) mutta omalle kohdalle sattuneena tämä vihjailu tuli suurena yllätyksenä.

Syykin annettiin ymmärtää varsin selväsanaisesti; jakelijan kuulemma pitää varmistaa etteivät paljon raskaammalla kulurakenteella toimivat perinteiset eläinkaupat hermostu hintakilpailusta. Harmilliseksi asian kuitenkin tekee se, että olen saanut jo kahdelta eri ulkomaiselta valmistajalta kehoituksen olla jälleenmyyntiasioissa yhteydessä tähän yritykseen.

Ko. yrityksen lähihistoriaan liittyy vielä yksi tämän toimintamallin erityisen mielenkiintoiseksi tekevä seikka, mutta en halua yksilöidä yritystä vielä sen tarkemmin koska näin vähän aikaa onnistuneen loman jälkeen jaksan uskoa asian selviämiseen meitäkin tyydyttävällä tavalla.

Enkä enää vajaan päivän asiaa pohdiskeltuani tiedä onko tämä nykyinenkään tilanne erityisen huono. Selviämme nimittäin oikein hyvin ilman tuota tukkuriakin ja vaikka tilanne ei tosiaan ole kannaltamme millään muotoa kriittinen, sanontakin sanoo että peto on vaarallisimmillaan haastajan asemassa, nurkkaan ahdistettuna – ties vaikka tämä synnyttäisi kokonaan uutta bisnestä. ;)

P.S. Tuossa loman aikana oli viime elokuiseen yrittämistä sivuavaan kirjoitukseeni tullut mielenkiintoinen kommentti. En voi sanoa että olisin näistä kahdesta tapauksesta erityisen yllättynyt, etenkään tässä taloustilanteessa – joko nousukauden aikana haastajiakin siedetään paremmin tai sitten meitä yksinkertaisesti saatetaan pitää jo todellisena uhkana.

One Response to Yrittäjän iloja

  1. [...] Akvaarioyhtiöt (Suomen Akvaariopalvelu Oy, Suomen Akvaariotukku Oy) Aiemmassa postauksessani nimeltämainitsematon tukkuri joka on suoraan ilmoittanut että perinteisten eläinkauppojen [...]