Hyviä ja huonoja yhteistyökumppaneita

Hyvä ystävä tuossa mainitsi että pitäisi taas lukuisien negatiivisten kokemusten lisäksi blogata myös positiivisista kokemuksista eri firmojen suhteen ja oli oikeassakin, olen normaalin blogaamistahdin hidastuttua keskittynyt enemmän purkamaan ajatuksia negatiivisista asioista ja positiiviset ovat jääneet hieman taka-alalle.

Kirjoitin vuosia sitten hieman listaa suositeltavista ja vältettävistä firmoista, mutta tuo kehuminen on muuten jäänyt vain satunnaisiin mainintoihin. Tässä siis hieman lisää (liittyvät kylläkin melko pitkälti yrittäjyyteen suoraan tai välillisesti):

Suosittelen

 • Informa Oy
  Maahantuo, myy ja huoltaa erilaisia kaupan, logistiikan ja teollisuuden tiedonkeruuseen ja hallinnointiin liittyviä laitteita. Koska omalla firmalla ei ollut varaa ostaa varastoon pakettikorttien tulostamiseen tarvittavaa isoa tarratulostinta uutena, se piti hankkia jenkeistä vähän käytettynä. Kuitenkin laitteen saavuttua siinä ilmeni vika, joka korjattiin erittäin nopeasti ja asiantuntevasti Informassa koneen käyttö- ja hoitovinkkien kera. Samalla käynnillä sai myös tulostustarvikkeet, jopa halvemmalla kuin mistä ne oltiin aiottu alunperin hankkia.
   
 • Sämpyn lähettipalvelu T:mi (Helsinki)
  Luottolähettimme, joustavaa ja luotettavaa lähettipalvelua.
   
 • Rahtiparoni Oy
  Joustavaa tavarankuljetusta, juuri sovitussa aikataulussa.
   

Kehoitan välttämään kuin ruttoa

 • Suomen Akvaarioyhtiöt (Suomen Akvaariopalvelu Oy, Suomen Akvaariotukku Oy)
  Suomen Akvaariotukku Oy on aiemmassa postauksessani mainittu tukkuri joka on suoraan ilmoittanut että perinteisten eläinkauppojen markkinoita (ja siis ko. yritysten asiakkuuksia) suojellakseen ei myy meille edustamiensa valmistajien tuotteita jälleenmyytäväksi verkkokaupassamme.

  Mielenkiintoiseksi tuon firman kannan tekee se, että ko. firma on itse ollut valittamassa kilpailuvirastolle kilpailun rajoittamisesta muutama vuosi sitten.

  Koska haluamiamme tuotteita ei saa kuin tältä yhdeltä jakelijalta Suomesta (liian pieni markkina-alue siihen että monikaan valmistaja jakaisi maahantuontia/jakelua useammalle tukkurille), Kilpailuvirastolla voisi toki olla sanottavansa sanottavana tähänkin tapaukseen, määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä kertova sivu on osin aika kiinnostavaa luettavaa – ei tuo kuitenkaan niin ylitsepääsemätön ongelma ole että jaksaisin selvittää asiaa yhtään enempää.

Comments are closed.