Väline ja sen pahat teot

Kuten odotettua, jälleen kerran suuriäänisin jälkipyykki eilisen tragedian syistä kohdistuu välineeseen eikä tekijään.

On kerrassaan käsittämätöntä, että Myyrmannin räjähdyksen jälkeen joku vielä tosissaan kuvittelee, että motivoitunut henkilö ei saisi käsiinsä tarvittavia välineitä vaikka kukkahattutätien huutama käsiaseiden täyskielto tms tulisikin voimaan. Aseiden säilyttäminen vain ampumaradoilla on vielä huonompi ratkaisu useimpien ampumaratojen syrjäisen sijainnin vuoksi. Laittomia aseita löytyy Suomessakin kuitenkin harva se päivä, eikä tilanne varmasti muuttuisi tuon osalta ainakaan paremmaksi kiellon myötä.

En nyt jaksa kirjoittaa asiasta enempää koska teksti voisi olla painokelvotonta ja toisaalta populistit pitäköön nyt metelinsä, järkipuhetta medioista ei tunnu löytävän kuin satunnaisesti.

Comments are closed.