Oikeasti varteenotettavia sähköautoja

Chrysler-konserni on tällä viikolla julkaissut ensitietoja todella suuressa hiljaisuudessa valmistellusta Dodge Viper EV -sähköautosta sekä Chrysler Grand Voyager EV ja Jeep Wrangler EV -hybridiautoista. Tai itseasiassa nuo kaksikaan eivät ole nykymielessä hybrideitä, koska niissä voima pyörille tulee aina sähköstä, jota vain ensimmäisten reilun 60 kilometrin jälkeen tuotetaan pienellä polttomoottorilla.

Noista tuo keskimmäinen, eli Grand Voyager (kuva) on Suomessakin suhteellisen yleinen tila-auto ja noilla spekseillä (polttoaineen kulutus alle 5l/100km, sekä tietenkin hybridin edut erityisesti kaupunkiliikenteessä) euroautoja nykyään suosivana voisin ihan vakavasti harkita jenkin hankkimista kunhan nuo joskus rantautuvat Eurooppaan.

Toisaalta sitten kun nuo ovat (jos ovat) oikeasti saatavilla, itselläni ei varmaan olisi nykyisen kaltaista tarvetta tila-autolle mutta ajatus tuollaisesta on ainakin ihan mukava.

Popular Mechanics: Chrysler Shocks Electric Car Timeline With New Plug-ins for 2010

Comments are closed.