Villin lännen suojatiet

Erityisesti näin autottomana päivänä on todella huolestuttavaa huomata kuinka välinpitämättömiä erityisesti henkilöauto- ja taksikuskit nykyään ovat suojatiesääntöjen osalta. Muutenkin tuohon on kiinnittänyt viimeaikoina entistä enemmän huomiota kun joutuu oikeasti työn vuoksi ajamaan paljon keskusta-alueella.

Olen tänään joutunut ajelemaan ja kävelemään työjuttujen vuoksi ympäri keskustaa ja sen aikana olen itse ollut kahdesti vähällä jäädä suojatiellä auton alle ja todistanut ratin takaa kahta vastaavaa tilannetta. Ja kaikki tuo vain neljän tunnin aikana josta ainakin 2/3 olen istunut sisällä toimistossa.

Nyt oikeasti harmittaa, että en siinä tilanteessa huomannut ottaa sen hinnat alkaen -mallisen saksalaisen proteesin rekisterinumeroa ylös, jonka kuskin ovessa on kämmeneni jälki. Voin sentään lohduttautua sillä, että nimellisestä kaupunkinopeusrajoituksesta huolimatta (eikä juuri kukaan aja Unioninkadulla muutenkaan alle 50km/h) en toivottavasti olisi edes ehtinyt tuntemaan kunnollista osumaa kuljettajan valittua pysähtymisen sijaan rajun kiihdytyksen ja erittäin täpärän ohituksen.

EDIT: Unioninkatu taitaakin olla ns. pääväylä, eli nopeusrajoitus taitaakin tuossa kohdassa olla 40km/h.

Comments are closed.