Maitosota

Kirjoitin pitkän avautumisen, mutta totesin sen yhtä turhaksi kuin HS.fi:n keskustelupalstan lukemisen, sinne kirjoittamisesta puhumattakaan.

Tiivistetään asia phkinänkuoreen:

Arla-Ingmanin maito on suomalaista kuten jo kymmeniä vuosia, Arlan maito on ruotsalaista ja se on pakattu erilaiseen pakkaukseen. Valiolla on muutenkin liian suuri markkina-asema eikä tuottaja hyödy asiakkaiden rahastamisesta koska Valion maksamat hinnat tuottajille ovat laskussa, raha siis jää matkalla oleviin taskuihin.

Olen HOK-Elannon asiakasomistajana ja Prismaa lähikauppana käyttävänä erittäin tyytyväinen HOK-Elannon ja parin muun osuuskaupan päätöksiin ja toivon että kilpailuasetelman muutos saa myös Valion miettimään toimintaansa. Toisaalta toivon myös että edes jonkintasoisen omavaraisuuden säilyttämiseksi suomalainen maito pitää pintansa, eikä ruotsalaisen maidon menekki ainakaan yli tuplaantuisi nykyisestä neljästä prosentista – suosikaa siis ainoaa maitoa jossa on joutsenlippu.

Suomalaisen lehmän maidosta tehtyä Arla-Ingmanin laktoositonta – 15% halvempaa – maitojuomaa juoden,
Jussi

2 Responses to Maitosota

 1. jani kirjoitti:

  Itse olen hämmästellyt Valion tehokasta propagan… siis viestintäosaston tehoa. Ovat saaneet melkoisen tehokaasti median rummuttamaan että vain kilpailijan maito ei olisi suomalaista maitoa.

  • Jussi kirjoitti:

   Sepä se. Hieman sama juttu kuin tv-kamppis kasvirasvavalmisteita vastaan: "lisää makua, älä vettä".

   Myönnettäköön kuitenkin että esimerkiksi juuri tästä maitoasiasta ensimmäisenä uutisoinut Hesari käytti noita kahta brändinimeä (Arla ja Arla Ingman) ristiin joten sinänsä ei ihme etteivät ihmiset tajua ruotsalaisen ja suomalaisen maidon eroa. Eivätkä toisaalta insinöörin suunnittelemat HOK-Elannon maitohyllyjen luona käyttämät plakaatitkaan hirveästi auta asiaa ellei niitä ehdi pysähtyä lukemaan ajatuksella (mahdoton ajatus kaupan viikonloppuruuhkassa).