Laadusta kannattaa maksaa

Hieman sivuten pienen vesilasimyrskyn nostattanutta tapaus Filippa K:ta on pakko taas kirjoittaa siitä kuinka reklamaatio voidaan hoitaa hienosti.

Ostimme asunnon syksyllä ja alkutalvesta ostimme kylpyhuoneeseen pitkän harkinnan jälkeen ruotsalaisen Svedbergsin valmistaman Entré-suihkukulman edellisen malliversion jo aiemminkin hyvällä palvelullaan ja hyvin kilpailukykyisillä hinnoillaan vakuuttaneesta Oulunkylän K-Raudasta varsin mukavasti alennettuun hintaan malliston vaihdoksen vuoksi.

Vaihtoehtoina oli mm. Netraudan ja Kotiin.com -tyylisten verkkokauppojen italian- ja kiinantuonti-mallit, mutta sopivasti alennettuna Svedbergsin hinta oli riittävän lähellä joten valinta oli helppo – ja näin jälkeenpäin katsottuna erittäin kannattava.

Vajaan parin kuukauden käytön jälkeen toisen suihkukulman ovilasi alkoi nimittäin irrota saranana toimivasta alumiiniprofiilista ylhäältä alkaen ja alle vuorokaudessa lasi oli valtaosin irti liitoksessa olleen liimauksen petettyä.

Soitin asiasta K-Rautaan, sain samantien puhelimeen oikean ihmisen joka samantien otti asian hoitaakseen ja alle puoli tuntia soitostani soitti takaisin. Myyjä ilmoitti että tehdas tekee meille uuden suihkukulman, joka saapuu Suomeen hieman reilussa viikossa, samalla sovittiin aika jolloin K-Raudan asentaja tulee vaihtamaan viallisen kulman uuteen.

Tänä aamuna sitten asentaja tuli sovittuun aikaan, ja erinäisten selvittelyjen jälkeen lopulta koko suihkukulma oli viimeistä osaa myöten vaihdettu uuteen, nykyisin valmistettavaan malliin.

Vika aiheutui jostain syystä väärällä tavalla toimineesta liimasta, joka ei ollut kuivunut ja siten liitos ei ollut niin kestävä kuin sen pitäisi, lähes parin neliömetrin lasilevy kuitenkin roikkuu koko painollaan tämän yhden liitoksen varassa. Tälläinen ongelma on sinänsä ihan ymmärrettävä ja voi tapahtua kenelle tahansa, mutta nimenomaan tämän reklamaation koko käsittelyketju toimi melkeinpä paremmin kuin uskalsin odottaa ja jätti entistäkin paremman, erittäin positiivisen mielikuvan niin K-Raudan kuin Svedsberginkin toiminnasta.

Comments are closed.