Ensikosketus

Äkkiseltään tuntuu siltä, että Spotify-musiikkipalvelusta voisi jopa maksaakin jos mainoksia alkaa tulla ärsyttävyyteen saakka. Joka tapauksessa peruutin äsken lähes 60e tilauksen CDON:sta koska kaikki tilaamani parin kuukauden sisällä julkaistut levyt sai kuunneltavaksi Spotifyn kauttakin – ilmaiseksi. Tähän mennessä olen kuunnellut pari-kolme albumia kokonaisuudessaan ja huomannut biisien välissä kuunnelleeni vasta yhden mainoksen jossa joku Universalin artisti promosi omaa levyään (toki noita on saattanut mennä ohi muitakin, musiikki on kuitenkin taustalla muiden asioiden viedessä tiukimman keskittymisen).

Spotify on vielä toistaiseksi suljetussa beta-vaiheessa, eli ilmaistunnuksen saa tehtyä vain kutsusta. Omani "voitin" fiestamusic.se -kamppissaitilta (voittaminen lainausmerkeissä koska käsittääkseni kaikki osallistuneet ja oikein vastanneet ainakin vielä tuntuvat "voittavan", tuolla on arvonta kerran viikossa, eli tuossa menee yleensä muutamia päiviä).

3 Responses to Ensikosketus

 1. [...] Jussi kirjoittaa nettimusiikkipalvelusta: "Äkkiseltään tuntuu siltä, että Spotify-musiikkipalvelusta voisi jopa maksaakin jos mainoksia alkaa tulla ärsyttävyyteen saakka. Joka tapauksessa peruutin äsken lähes 60e tilauksen CDON:sta koska kaikki tilaamani parin kuukauden sisällä julkaistut levyt sai kuunneltavaksi Spotifyn kauttakin – ilmaiseksi. Tähän mennessä olen kuunnellut pari-kolme albumia kokonaisuudessaan ja huomannut biisien välissä kuunnelleeni vasta yhden mainoksen jossa joku Universalin artisti promosi omaa levyään (toki noita on saattanut mennä ohi muitakin, musiikki on kuitenkin taustalla muiden asioiden viedessä tiukimman keskittymisen). [...]

 2. Martti kirjoitti:

  Tuo spotify on muuten hyvä, mutta äänenlaatu ei ole mistään kotoisin.

  Useat kappaleet mitä olen sieltä kuunnellut ovat olleet selkeästi täynnä pakkausartifakteja. Käyttöliittymä on mukava ja nopea (ainakin mac-versiossa), mutta valitettavasti äänenlaatu on ollut useissa kappaleissa niin heikko, ettei sitä tee mieli käyttää.

  Harmi. Ei minua mainosten kuuntelu niin haittaisi.

 3. Jussi kirjoitti:

  Itselleni tuo on vaihtoehto nettiradioiden kuuntelemiselle, eli CD-tasoisesta äänestä en pääsisi nauttimaan muutenkaan. Enkä voi muutenkaan sanoa huomanneeni äänenlaadussa puutteita, joten selkeästi tuo riittää itselleni hyvin. :)

  Mutta minä en olekaan mikään hifisti, kunhan kuva näkyy tai tässä tapauksessa ääni kuuluu, sisällöstä saa hyvin selvän eikä katkoja ole, olen varsin tyytyväinen.