Viestintätoimiston kyseenalaista viestintää

Alan kattavimpia markkinointiviestinnän palveluja väitteensä mukaan tarjoava Zeeland Society on lähtenyt vähintäänkin kyseenalaisen kriisiviestinnän tielle tiedottamalla lauantai-iltaisen Bottan tulipalon vaikutuksista omaan toimintaansa Helsingin Sanomien keskustelupalstalla, mutta ei omien nettisivujensa uutisosiossa.

Hupaisammaksi asian vielä tekee se, että myöhemmin tuossa keskusteluketjussa joku zeelandilainen perustelee ei-helsinkiläisten valitusta "turhasta uutisoinnista" sillä, että hän haluaa tietää voiko töihin mennä vai ei – eli Zeelandin sisäinen tiedotuskaan ei näköjään toimi.

Jotenkin olettaisi että noin mahtailevan viestintäyritysryppään omat prosessit olisivat sen verran kunnossa, että

 1. omalle henkilökunnalle saataisiin reilussa vuorokaudessa tiedotettua mikä työpaikan tilanne on (erityisesti jos tiedotteessa on erikseen kiitelty isännöitsijää nopeasta toiminnasta johon todennäköisesti tilannetiedotukset yrityksen johdolle kuuluvat), ja
 2. pystyttäisiin käyttämään omaa verkkopalvelua tiedotteiden lähetykseen päivälehtien keskustelupalstojen sijaan.

P.S. Pongasin tämän jo aamupäivällä, mutta piti sitten lähteä sunnuntailounastamaan kauas susirajan taakse niin blogaaminen jäi hieman myöhään. Ei tuolla mainitun firman uutisissa ole siltikään 12 tuntia myöhemminkään minkäänlaista mainintaa asiasta. (Blogissa on juu, mutta tuollaisesta ei ole kyse.)

3 Responses to Viestintätoimiston kyseenalaista viestintää

 1. jani kirjoitti:

  Suutarin lapsilla ei ole kenkiä :-)

 2. Juuso Enala kirjoitti:

  Kiitän bloggaajaa kiinnostuksesta yhtiöitämme kohtaan. Palautteen pohjalta voin ilokseni kertoa, että olemme kehittäneet sisäisiä viestiprosessejamme. Verkkosivuilla oli tarkoitus viitata Hesarin uutiseen, että yläkerran toimistot olisivat kiinni alkuviikon. Niin ei ollut, kiitos vakuutusyhtiön ja isännöitsijän ripeän toiminnan.

  Rakkain terveisin

  Juuso Enala

 3. jani kirjoitti:

  Virtuaalinen hatunnosto Juusolle tyylikkäästä vastineesta.

  Netissä on näkynyt ihan liikaa firmoja jotka ovat vetäneet kritiikistä herneen nenäänsä, mutta pelimies hoitaa viat kuntoon ja kääntää tilanteen edukseen.