Hei hei, Dataclub. Ei tule ikävä.

Muistan kun kymmenen vuotta sitten Dataclub oli "the paikka" mitä tuli tietotekniikkakirjallisuuden hankkimiseen, sitten ihmiset löysivät Amazonin ja Dataclub alkoi näivettyä.

En ole enää vuosiin asioinut ko. liikkeessä mutta Sanomataloon avatun alunperin varsin kookkaan liikkeen asteittainen pienentyminen, naapuritilaan muuttaminen ja lopulta nyt syyskuun lopussa tapahtuva lopettaminen eivät ole tulleet yllätyksenä.

Mikä on ikävää, homma ei nyt tyhjennysmyynnissäkään mennyt ihan putkeen. Sain nimittäin tämän viikon maanantaina sähköpostiini mainoksen tyhjennysmyynnistä ja päätin selailla sattuisiko poistokirjojen joukosta löytymään jotain mielenkiintoista. Yleensähän tuollaiset hyllyssä olevat viimeiset kappaleet ovat sisällöltäänkin jo hieman vanhentuneita, mutta satuin löytämään yhden mielenkiintoisen opuksen Nessus-tietoturvaskannerista.

Koska monista muista poiketen kirja oli edelleen saatavilla, tein tilauksen netissä samantien ja laitoin toimitustavaksi noudon, koska käyn muutenkin päivittäin siinä naapurissa postitalossa ja voin hyvin käydä nappaamassa kirjan mukaani heti kunhan saan ilmoituksen siitä että tilaus on käsitelty.

Kului useita päiviä eikä mitään kuulunut ennen kuin äsken, neljä päivää tilauksesta, tuli seuraava viesti:

Olette tilanneet myymälästämme poistuvia kirjoja. Valitettavasti osa näitä kirjoista on myyty myymälässämme asioiville asiakkaillemme, joten emme pysty niitä toimittamaan alennetuilla hinnoilla. Mikäli vielä haluatte nämä kirjat, voitte tilata ne normaalihinnoin verkkosivuiltamme.

Eli ensin kirjoja mainostetaan sähköpostitse, sitten ohjataan verkkokauppaan jossa kirja on merkitty saatavilla olevaksi, jonka perusteella tehdyn tilauksen käsittely kestää neljä päivää ja kirja onkin myyty jollekin toiselle.

Ei todellakaan tule Dataclubia ikävä.

One Response to Hei hei, Dataclub. Ei tule ikävä.

  1. [...] Jussi ei ilahtunut Dataclubin tavasta hoitaa Sanomatalon liikkeen loppuunmyynti: "Eli ensin kirjoja mainostetaan sähköpostitse, sitten ohjataan verkkokauppaan jossa kirja on merkitty saatavilla olevaksi, jonka perusteella tehdyn tilauksen käsittely kestää neljä päivää ja kirja onkin myyty jollekin toiselle. [...]