Muutto

Joku voisi sanoa tätä jo säälittäväksi räpellykseksi, mutta löimme tänään kättä päälle uuden toimitilan vuokraamisesta. Tuleva muutto on nyt sitten kolmas vuoden sisällä, tavallaan käy sääliksi kahta aikaisempaa vuokranantajaa. Toisaalta myös hankin itse uuden vuokralaisen ekaan toimitilaan jossa olimme vain 4kk, tähän nykyiseen aikaa kertyy sopimuksen päättymiseen mennessä 8kk.

Vuokranantajien sääliminen ei kuitenkaan muuta sitä faktaa että lisätilaa on saatava kun liiketoiminnan kasvu on tälläistä eikä siihen ole voitu varautua – tällä ratkaisulla käytössä oleva tila yli kaksinkertaistuu, ollen jo yli 10 kertaa niin suuri kuin ensimmäinen, vuosi sitten vuokrattu toimitilamme. Vuokra ei kuitenkaan nouse läheskään samassa suhteessa nykyiseen verrattuna joten suurimmat kulut tästä ratkaisusta ovat perinteisiä muuttokuluja sekä yhden kuukauden päällekkäiset vuokrat.

Tuo uusi tila on sijainti-koko-hintasuhteeltaan niin ylivoimainen että jos siitä joskus joudutaan lähtemään, joko firma on todella heikossa hapessa tai kasvanut niin paljon että noutopiste/myymälä toimisi keskusta-alueella jossain muutamankymmenen neliön myymälätilassa ja varasto on irrallaan jossain kunnollisessa usean sadan neliön varastopaikassa keskustan ulkopuolella (vähintään Lauttasaaressa tai Sörnäisissä, luultavasti kauempana).

Uusi sijainti on kyllä julkisilla kulkuvälineillä liikkuville asiakkaille hieman heikompi kuin nykyisessä paikassa, mutta tila ja erityisesti auton/pumppukärryjen sisäänsaantimahdollisuus on tässä tilanteessa paljon suurempi hyöty, ensimmäistä kertaa firman historiassa saapuvaa kuormaa ei sitten vastaanottohetkellä tarvitse purkaa (ulkona) kuskin auttaessa/odottaessa. Yay.

Tarkempia koordinaatteja sitten kun paperit ovat kasassa.

Comments are closed.