Hei, hei Veikon Kone

En ole pienen ikäni aikana ollut kovinkaan lojaali tiettyä kauppaa tai ketjua kohtaan kodintekniikan osalta, ennen kuin jostain syystä muutama vuosi sitten aloin asioimaan pääsääntöisesti Veikon Koneessa. Olen siis kantanut tuonne tuhansia euroja viimevuosien aikana, mutta viimeinen ostos taisi tulla tehtyä ko. ketjusta viime torstaina ja sen piti tulla kuljetettuna tänään.

Oman verkkokauppamme valikoimiin otettiin jonkin aikaa sitten pakastetut ruokaeläimet (hiiret, rotat, marsut, kanit jne) ja sain firman ensimmäisen pakastimen ilmaiseksi ystävälliseltä kanssafoorumilaiselta Pingstaten kautta. Puolikorkea kaappipakastin vain ei oikein tuntunut riittävän jatkoa ajatellen ensimmäisen pakaste-erän saavuttua, joten oli pakko suunnitella isomman pakastimen hankintaa. Lopulta torstaina sitten piti käydä ostamassa jo ennalta tutkiskeltu ja valittu pakastin, koska samana päivänä tehtävä tukkutilaus toimitetaan meille lauantaina.

Myyjälle tehtiin selväksi, että pakastin on saatava toimitettua joko perjantaina tai lauantaina ja koska perjantai ei enää toimitusaikataulujen vuoksi kuulemma sopinut, toimitus sovittiin lauantaiksi. Perjantaina varastolta vielä soitettiin erikseen ja sovittiin toimitusaikaa, joka itsessään oli jo melko naurettavaa koska kuulemma aikaa ei voikaan sopia, vaan aikataulupyyntö (aamupäivällä) vain "välitetään kuljetukselle".

Tämän alustuksen jälkeen kenellekään on tuskin epäselvää, että ensimmäistä kertaa koskaan itseni ja Veikon Koneen välillä sovitut asiat eivät pitäneet. Tukkulähetykseen käytetty EPS-laatikko piti kyllä kylmägeelien kanssa pakasteet riittävän kylminä tämän iltapäivän (eli sen ajan, joka oli suunniteltu pakastimen käyttöönotolle), mutta kaikkia pakasteita ei saatu survottua vanhaan pakastimeen ja sen seurauksena kolminumeroisen eurosumman edestä kuolleita hiiriä on nyt myyntikelvotonta mössöä.

Eipä tarvitse varmaan enää asioida Veikon Koneessa, koska heidän tai heidän alihankkijansa mokan vuoksi sulaneet ja myyntikelvottomat pakasteet eivät todennäköisesti kiinnosta ko. puljua pätkän vertaa. Saa nähdä tuleeko edes pakastin joskus perille.

6 Responses to Hei, hei Veikon Kone

 1. Kimmo kirjoitti:

  Menit sitten ostamaan pakastinta torstaina, jos tarvitset sitä ehdottomasti lauantaina…??

  Ennakointi, varautuminen asioihin ja terve maalaisjärki käyttöön.

  Tuskin missään kodinkoneliikkeessä/autokaupassa tavaraa niin hirveän montaa kappaletta hyllystä löytyy.

  Ainakin meillä kuljetusliikkeessä tavarat joskus myöhästyvät, autot hajoilevat, miehet sairastuvat etc. Ja viikonloppuna on huonompi mitään kuljetella.

  T: Kuljetusalalla työskentelevä.

 2. Jussi kirjoitti:

  Juu, koko pakastimen akuutti tarve syntyi lopulta hyvin nopealla aikavälillä ja pointti olikin se, että ostohetkellä toimitus luvattiin tapahtuvaksi sovittuna aikana. Ellei tuollaista lupausta olisi tehty, laite olisi hankittu toisesta liikkeestä tai ehkä jopa ostettu tuolta, mutta haettu itse liikkeen keskusvarastosta. Kahdessa päivässä ehtii kuitenkin itsekin järjestellä asioita hyvinkin paljon, ei tuo ole mikään ongelma kun tuote kuitenkin oli varastossa ja se oli kuitenkin koko hankinnan kynnyskysymys.

  Kyllä kuljetusalallakin varmasti tulee tehtäväksi satunnaisesti yllättäviä hankintoja, ja silloin varmasti ottaa päähän jos äkillisesti tarvittu ja toimittajalta luvattu tuote ei tulekaan sovitusti.

  Minä en kauppiaana lupaa asiakkaalle varmasti asioita, joita en pysty toteuttamaan (esimerkiksi tilaustuotteiden saapuminen ulkomaisilta tukkureilta varastoon riippuu niin monesta asiasta että tuollaiset ilmoitetaan asiakkaille viikon tarkkuudella) ja tällöin asiakas saa itse päättää, ottaako esimerkiksi riskin toimituksen mahdollisesta viivästymisestä omaan aikatauluunsa nähden vai ei.

 3. Jussi kirjoitti:

  Jäi vielä mainitsematta, että jos omat kuljetusyhteistyökumppanit perustelisivat aikataulutetun asiakasjakelun väliin jäämistä mainitsemillasi syillä, kumppani menisi vaihtoon hyvin nopeasti – ainakin vielä toistaiseksi tuo on ala, jolla halukkaita tekijöitä löytyy joka nurkalta.

  Ellei mainittuja riskejä (autojen ja henkilökunnan kunto) pysty hallitsemaan, ei kannattaisi tehdä katteettomia lupauksia asiakkaille.

 4. Matti kirjoitti:

  Hei, haloo!
  Tunnutpa olevan vielä niin uusi yrittääjä, että luulet kaiken tapahtuvan niin varmasti ja äkkiä. Juuri sellainen mentaliteetti kuin nykyajan nuorisolla; kaikki mulle heti ja nyt ja MIELUMMIN JO EILEN.

  Ei sinunlaiselle yrittäjälle kovin kauaa kumppaneita löydy, vaikka ollaan kuinka Suomessa. Miten itse luulet voivasi luottaa nykyisten toimituskumppaniesi, Matkahuollon ja Itellan varmuuteen, koska hekin ovat kelien armoilla. Kai sinä vaihdat säiden haltijaa Ukko Jumalaakin kuin raikulipoika alkkareita, ellei ilmat oikein ole mieleesi.

  Voi, voi paljon on vielä oppimista sinullakin, ennen kuin opit hiljaa kävelemään ;)

  • Jussi kirjoitti:

   Olen toki melko uusi yrittäjä, ensimmäisen toiminimen perustamisesta on vasta reilut kymmenen vuotta. Olen myös nykyajan nuorisoa ja kasvanut nykyajan hektiseen yhteyskuntaan, sitäkään ei käy kieltäminen.

   Jotkut firmat vain saavat asiat hoidettua sovitusti ja toiset eivät – tuon voisi muotoilla myös niin että toiset firmat sopeutuvat nykyajan vaatimuksiin kun toiset luulevat selviävänsä edelleen Kekkosen ajan palvelumentaliteetilla.

   En oikeastaan näiden kommenttien jälkeen enää ollenkaan ihmettele miksi nuorempi yrittäjäsukupolvi näyttää pyrkivän verkostoitumaan nimenomaan kaltaistensa kanssa.

   P.S. Säästä ei ole puhuttu itse kirjoituksessa tai missään sitä koskevassa kommentissa, en oikein tiedä mistä se nyt putkahti argumentiksi. Tuon mainitun tapauksenkin kohdalla selitykseksi tarjottiin kuljetusfirman sairastapauksia joiden vuoksi jo sovittuja kuljetuksia ei hoidettu, mutta asiasta ei myöskään oltu vaivauduttu ilmoittamaan asiakkaille.

 5. Tarja Laine kirjoitti:

  Veikon Konessa asiakas on aina väärässä ja kun oot
  tuotteen maksanut niin siihen loppu vastuut ja tappelu heidän valitsemanssa huollon ja liikkeen kanssa alkaa. Olen niin yksinkertainen ihminen, että olen luullut, että asiakas heidänkin leipänsä maksaa ja palvelu pitäisi olla sen mukaista. Vaan mistä ovat palkanneet päälliköt myymälöihinsä??