Loistava päivä tutustua idylliseen keskiaikaiseen kaupunkiin

Käväistiin eilen kahden rankahkon messupäivän jälkeen muutaman kymmenen kilometrin päässä Bambergissa, jossa on todella upea ns. vanhakaupunki.

Saavuimme kaupunkiin aamupäivällä ja pikkuhiljaa joka puolella seisovat poliisiautot alkoivat hiljalleen herättää huomiota, ja jo aiemmin keskustaa lähestyessä autosta näki kaupungin yläpuolella hitaasti liikkuvan helikopterin. Poliiseja tuli jatkuvasti lisää ja varustuksestaan päätellen olivat ihan tosissaan liikkeellä. Tutustuessamme kaupunkiin enemmänkin vastaan tuli jonkinlainen pienimuotoinen punk-konsertti ja enenevässä määrin erilaisia lippuja kantavia ihmisiä, lisäksi joidenkin talojen seinillä oli banderolleja tyyliin "Keine Nazis" jne.

Google sitten kertoikin mistä oli kyse:

DW: Thousands Protest German Far-Right NPD's Party Convention

DW: Far-Right Conference Prompts Anti Neo-Nazi Protests

Että sellainen idyllinen pikkukaupunki toukokuisena lauantaina.

Comments are closed.