Mahtavaa palvelua

Olen ennenkin kirjoitellut erityisen hyvää palvelua tarjonneista yrityksistä ja nyt listaa pitää jatkaa.

Autolla oli puskuriin tulleen kolhun vuoksi korjausaika tästä päivästä lähtien ja ajattelin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, jonka vuoksi varasin eilen ajan myös fillarin huoltoon. Ajatus on siis kokeilla työmatkafillarointia ainakin pari kertaa sinä aikana kun auto on huollossa.

Työmatkakävelyä olen jo harrastanut satunnaisesti varsin hyvällä menestyksellä (matka kotoa päivätöihin on vain pari kilometriä), oman firman vuoksi välillä vain pitää päästä liikkumaan päivällä keskusta-alueella kilometrin-parin matkoja nopeasti joten jokin kulkuneuvo on käytännössä välttämättömyys.

Koska varsinainen pyöräilysesonki ei vielä ole alkanut (vaikka Helsingissä kelit eivät ainakaan ole olleet varsinaisesti esteenä), sain fillarille korjausajan kahden päivän päähän eli huomiselle, puhelimessa kuitenkin opastettiin että voisin hyvin tuoda pyörän jo tänään niin se saadaan huomenna heti aamusta työn alle.

Taustana pyöräharrastukselle on sanottava että ennen eilisiltaa, jolloin tarkastin onko pyörä ylipäätään vielä tallella, olin nähnyt ko. kapistuksen kantaessani sen lukittuna muuttoautosta uuden asuintalon kellarikerrokseen noin vuosi sitten. Sitä ennen edellinen käyttökerta oli edellisenä kesänä, eli vuonna 2006. Pyörällä on ikää muistaakseni noin viisi vuotta eikä sitä ole kaupasta hakemisen jälkeen huollettu muuten kuin renkaiden ilmanpaineiden osalta.

No, pyörä oli juuri siellä mihin olin sen jättänyt (uskomattoman tyhjässä ulkoiluvälinevarastossa), tosin renkaat tyhjentyneinä. Ei muuta kuin pyörä auton takakonttiin ja huoltoon ennen kuin vein auton lojumaan todennäköisesti vähintään viikoksi korjaamon pihaan.

Tähän asti kaikki sujui kuten olettaa sopikin, mutta varsinainen yllätys tuli hetki sitten kun sain puhelun jossa ilmoitettiin että pyörä on valmis noudettavaksi.

Eli siis Fillarikellarin huoltopuolen ystävällinen ja avulias huoltosetä otti pyörän huollettavakseen yli vuorokautta sovittua aikaisemmin, fiksasi useiden vuosien laiminlyönnin aiheuttamat jäljet (niitä kuulemma oli listaksi asti) ja soitti alle neljä tuntia sen jälkeen kun pyörä oli luovutettu heille. Ei paljoa tarvitse miettiä missä jatkossa asioin pyörätarpeissani.

2 Responses to Mahtavaa palvelua

  1. jani kirjoitti:

    Fillarille on kertynyt enemmän kilometrejä auton kyydissä kuin polkiessa?

  2. Jussi kirjoitti:

    Ei sentään, ei se ole ennen tätä aamua autossa matkustanut kuin Puhoksesta silloiseen kotiin ja vuosi sitten muuttoautossa nykyiseen kotiin ja matkamittarissa oli sentään kolminumeroinen kilometrilukema ennen kuin patterit loppuivat. ;)