Päivä päivältä lähempänä Helsinkiä

Blogaaminen (ja blogien lukeminenkin) on viime aikoina jäänyt taas todella minimaaliseksi. Verkkokaupan kanssa on ollut ihan riittävästi vapaa-ajan täytettä kahdelle ja kun on ollut vielä muitakin juttuja joihin pitäisi löytyä aikaa, ns. viihteellinen tietokoneen käyttö on jäänyt melkoisen vähälle, ellei meille eksyneiden PS3:n ja Wii:n kanssa satunnaisesti kulutettua aikaa lasketa.

Huomenna illalla kuulemma päästäisiin (jos siis ei lähtisi juhlimaan vuodenvaihdetta) yhdistetyksi kaupan toimistoksi ja varastoksi vuokrattuun toimitilaan, varastohyllyjen pitäisi saapua loppuviikosta ja kaikki laatikot ainakin kotitoimistosta olisi tarkoitus saada kuskattua toimitilaan ensi viikonlopun aikana. Ensin vain pitäisi ostaa vielä muovilaatikot hyllyille laitettaviksi ja koodata puuttuvat 20% tuotteiden- ja varastonhallintaosuuksista omassa uudessa systeemissä valmiiksi.

Itse verkkokaupan taustalogiikka seuraa sitten nopeasti perässä koska suoraan sanottuna nykyinen (osCommerce) on todella syvältä ja poikittain, eikä toisaalta erittäin lupaavalta vaikuttava Magento selkeästi ehdi kypsyä tarpeeksi (etenkään muutamista jenkki-orientoituneista "ominaisuuksistaan") ennen kuin pitäisi päästä tekemään mm. tarjouspaketteja yms mukavia erikoishinnoitteluja.

Toisaalta duunin puolesta tuli kuitenkin juuri marras-joulukuussa väkerrettyä parin muun tekijän kanssa yhdelle asiakkaalle verkkokauppa-alusta käytännössä alusta loppuun, eikä yhdelle omalle asiakkaalle kustomoitu Clover Shop Ultra Pro todellakaan vakuuttanut PHP-koodin perusteella (olen seurannut ko. softan kulkua siitä lähtien kun sen tekijä kyseli vuosia sitten PHP-neuvoja nyysseistä, joten pitänee kuitenkin nostaa hattua siitä että softalla menee noinkin hyvin, vaikka olisin odottanut huomattavasti siistimpää ja suunnitellumpaa jälkeä).

Mutta siis joo, pari seuraavaa viikkoa ovat vielä yhtä kaaosta, sen jälkeen ehkä jossain vaiheessa taas hieman hellittää.

P.S. Unohdin selittää otsikon: Talma Ski mainostaa "Talman vuoristoa", joka on payoffin mukaan "päivä päivältä lähempänä Helsinkiä". Tuo oli sen verran nerokasta paikallispoliittista kuittailua sipoolaiselta "vuorelta", että repesin täysin nähdessäni mainoksen ensimmäisen kerran.

Comments are closed.