Pienitehoiset FM-lähettimet laillisiksi Euroopassa

Kirjoitin tästä samasta aiheesta lähes vuosi sitten otsikolla "Pienitehoiset FM-lähettimet laillisiksi Euroopassakin?" ja nyt sitten otsikon loppumerkin pystyi vaihtamaan.

Viestintävirasto tiedottaa 30.8.2006 päivätyssä tiedotteessaan päivittäneensä Viestintäviraston määräys 15:tä (eli Määräystä luvasta vapaiden radiolähettimien yhteistaajuuksista ja käytöstä), jonka nykyversiossa on tälläinen pykälä:

25 PIENITEHOISET FM-LÄHETTIMET

87,5 – 108 MHz Efektiivinen säteilyteho ≤ 50 nW ERP. Kanavaväli 200 kHz.


Eli tuollaisen määrittelyn täyttävät laitteet kuten iTrip ja kumppanit ovat olleet jo elokuun alusta laillisia. En ole tarkistanut, mahtuuko mm. oma alkuperäistä mallia oleva iTripini tuohon speksiin, mutta varmaa on että valmistajilta tulee näitä yleisesti Euroopassa hyväksyttyjä malleja lähiaikoina markkinoille.

Ja miksikö asia tuli mieleeni juuri nyt? Verkkokauppa.com mainosti tämän aamun Hesarin välissä olleessa Kauppakeskus Ruoholahden ilmoitusliitteessä Griffinin Roadtrip -lähetin-laturia ja muitakin FM-lähettimiä näyttää löytyvän jo isompikin valikoima.

Ihmeen hiljaa tästä on kuitenkin oltu, olisin olettanut että tästä olisi ollut enemmänkin juttua mutta ainakaan itse en ole onnistunut huomaamaan tätä tietoa muuten kuin nyt sukeltamalla itse pykäläviidakkoon.

Comments are closed.