Opiskelija olen ma (Osa 1: Haku)

Tämä jatkotarinamme alkaa siitä kun päähenkilömme sattui joskus heinäkuun lopulla pohtimaan elämäänsä samaan aikaan kun nautti joka-aamuista annostaan Suomen suurimmasta "sitoutumattomasta" omien sidosryhmiensä mielipiteitä yksipuolisesti masinoivasta päivälehdestä, Helsingin Sanomista.

Lehdestä sattui silmään ilmoitus, jossa EVTEK-ammattikorkeakoulu haki lisähaulla opiskelijoita aikuiskoulutukseen vielä samana syksynä alkaviin tekniikan alan koulutusohjelmiin, mm. mediatekniikkaan ja tietotekniikkaan.

Vaikka ilmoituksen lukemisesta ei tuolla hetkellä mitään sen suurempaa seurannutkaan, vahinko oli jo tapahtunut ja pahuuden siemen kylvetty maaperään yllättävän otolliseen aikaan – olihan päähenkilömme jo pidempään suunnitellut aikovansa aloittaa syksyllä opiskelun jollain tasolla uudelleen. Tosin aiemmin suunnitelmat olivat koskeneet lähinnä lukio-opintojen loppuunsaattamista, mutta kun tilaisuus koitti, ei tuon vaiheen ohittaminen tuntunut lainkaan pahalta, päinvastoin.

Päähenkilömme päähän jäi siis kytemään ajatus korkeakouluopinnoista ja muutamassa päivässä oppilaitoksen sivuilla tehdyn satunnaisen surffailun, työkavereiden kanssa käytyjen keskustelujen ja pitkän pohdinnan jälkeen ajatus alkoi muotoutua uhkarohkeaksi suunnitelmaksi. Lopulta muutaman aikuiskoulutuksesta vastaavalle opintosihteerille tehdyn puhelun jälkeen päähenkilö päätyi eräänä maanantaiaamuna opintotoimistoon täyttämään pohjakoulutuksensa puutteiden vuoksi hakemusta harkinnanvaraisesta valinnasta sekä samalla normaalin hakulomakkeen pääsystä mediatekniikan insinööriopiskelijaksi. Saman viikon perjantaina tuli sähköposti, jonka mukaan vararehtori oli hyväksynyt hakemuksen ja päähenkilömme toivotettiin tervetulleeksi seuraavana maanantaina olevaan pääsykokeeseen.

Hei,

Vararehtori hyväksyi harkinnanvaraisen hakemuksesi, eli olet
tervetullut valintakokeeseen, joka pidetään ensi maanantaina 14.8.
EVTEKin Myyrmäen toimintayksikössä klo 9.30 – 12.45. Liitteenä on kutsu
kokeeseen.

Tervetuloa valintakokeeseen!

Viikonloppu sujui normaalin lepäämisen lisäksi matematiikkaa Opetushallituksen Etälukiosta kerraten, olihan edellisestä matematiikan teorian osaamistarpeesta aikaa jo yli yhdeksän vuotta. Koepäivä koitti ja päähenkilö teki pääsykokeesta vain luetunymmärtämisen ja matematiikan osiot parhaan kykynsä mukaan, kemian tai fysiikan vaihtoehtoiset tehtävät jäivät tekemättä joten jos matematiikka ei olisikaan ollut hallussa, haaveelle opiskelupaikasta olisi saanut heittää hyvästit.

Ennalta annetuissa tiedoissa tosin ilmoitettiin, että 10 kaikkiaan 35 pisteestä riittää siihen, että hakija voi tulla valituksi joten rima ei ennakkotietojen perusteella ollut kovin korkealla. (Todellisuus oli toinen, kuten myöhemmin ilmenee.) Tulokset luvattiin ilmoittaa viimeistään viikkoa myöhemmin, tosin samalla varoiteltiin jo etukäteen siitä että eri koulutusohjelmien info-tilaisuudet voivat olla hyvinkin pian sen jälkeen, mm. tietotekniikassa tulostenjulkistamispäivänä viikko pääsykokeen jälkeen.

Seuraava osa ilmestyy viimeistään huomenna ja päivitän samalla linkin siihen tämä tekstin paikalle.

Comments are closed.