Tommi Aura seikkailee taas

Vastoin tapojani, tämän artikkelin sisältö on kokonaisuudessaan lainattu toisaalta.

Olen kirjoittanut Tommista myös aiemmin: 14.7.2003, 15.7.2003, 17.7.2003, 20.7.2003 ja 18.8.2005.

Tommi Aura taas vauhdissa.

Autoni on ollut myynnissä autofoorumilla muutaman viikon. Eräänä päivänä sähköpostitse otti yhteyttä mies joka vaikutti olevan erittäin kiinnostunut autosta. Hän esitteli itsensä Toniksi. Hän soitti myös puhelimitse ja kyseli autosta kaikenlaista. Sovimme päivän jolloin menisin autoa näyttämään joka kuitenkin peruuntui, syyksi mies sanoi töissään olevan niin kiirettä, varsinainen hullunmylly kuulemma ja perheellekkin piti jäädä aikaa.

Loppujen lopuksi löysimme päivän joka sopi meille molemmille ja sovimme tapaamisen. Tapasimme huoltoaseman pihassa johon hän saapui kävellen koska "asui ihan lähellä." Lähdin miehen kanssa koeajolle, hän ajoi erittäin tottuneesti ja varovaisesti. Kertoi kokoajan asioita vaimostaan ja kolmesta lapsesta, yrityksestään ja esitteli kaupunkia… Olen lukenut tommi aurasta muutamalta autofoorumilta ja tiesin että nykyään saa olla hyvin varovainen tällaisten kauppojen kanssa.

Äijä oli autoon tyytyväinen ja sanoi että ei tässä sitten muuta enää kuin maksun suoritus. Hän ehdotti toimitavoiksi joko pankkia tai että menisimme hänen luokseen josta hän netistä siirtäisi rahat ja koska muistan lukeneeni auran jotakuta kusettaneen jollain maksukuitilla niin sanoin että pankki on ainoa vaihtoehto. Menimme siis pankkiin. Hän meni virkailijan luo ja itse istuin hänen takanaan ja odotin että hän kutsuu minut siihen. En kuullut mitä virkailija ja hän puhuivat. Sitten äijä tulikin sieltä kuitin kanssa. Kuitti oli siis tilisiirron myyjälle jäävä osa jossa oli pankin leima ja virkailijan puumerkki. Summa oli se mitä sovittiin. Ajattelin vain että ahaa ok se oli sitten siinä.

Tarkastin äkkiseltään tilisiirrosta vain summan kun menimme viereiseen ruokapaikkaan allekirjoittamaan kauppakirjat. Tämän jälkeen yritin päästä äijästä eroon mutta ei meinannut onnistua sitten millään. Vihdoin ja viimein sain sovittua että jos jään hetkeksi kaupungille niin tämä tyyppi tulee sitten viemään mut juna-asemalle. Kaupunkiin yksin jäätyäni ajattelin vielä kerran tarkastaa paperit ja meinasin lentää perseelleni kun silmät osuivat "maksaja" kohtaan tilisiirrossa. Tommi Aurahan siinä luki.

Soitin heti paikalliselle poliisille ja kerroin asiasta. Virkailija tiesi tapauksen ja kertoi auran pääseen pari viikkoa sitten juuri vankilasta. Hän pyysi minua saapumaan asemalle selvittämään asiaa. Kerroin että aura oli tulossa hakemaan juna-asemalle sovittuun aikaan sovitusta paikasta ja kohta alkoikin puhelin soimaan kun aura soitti että olenko tulossa. Olin tässä vaiheessa onneksi jo poliisilaitoksella ja poliisisedät jotka olivat paikalla käskivät vastata puhelimeen ja sanoa olevani tulossa ihan juuri. Partio lähti ottamaan äijää kiinni.

Muutaman mutkan jälkeen aura oli parkkeerannut autoni kaupunkiin ja lähtenyt jalkaisin katsomaan olinko siellä missä sanoin olevani. Tässä välissä poliisit olivat piirittäneet jo auton ja lopulta se aurakin sieltä saatiin talteen. Äijän taskusta löytyi autoon avaimet ja auto tuotiin poliisiasemalle. Aura meni putkaan. Hänellä oli kielto harjoittaa mitään liiketoimintaa. Auton hän osti firmansa nimiin. Tämän pienen hetken aikana hän oli jo ehtinyt siirtää auton omiin nimiinsä.

Keskustelin poliisien kanssa asiasta, he olivat todella mukavia ja hoitivat tilanteen hienosti. Loppujen lopuksi sain autoni ja pääsin ajamaan kotiin. Tällä hetkellä odottelen kutsua kuulusteluun. Oli aikamoinen tuuri että sain samantien autoni takaisin ja ihan ehjänä, niin paljon on tullut nyt netistä selailtua miten toisilla on käynyt. Toivon pääseväni viemään asiaa eteenpäin pian koska koko tämän ajan joudun olemaan ilman autoani koska vakuutukseni ei enää ole voimassa ja vaikka aura oli konttorilla käydessään jättänyt vakuutushakemuksen, se ei koskaan tulee täytäntöön saatika olisi muutenkaan tullut..

Tästä lähtien tiedän vain sen, että ennenkuin rahat ovat tilillä, tavaraa en luovuta, oli se sitten auto tai joku muu asia.
- Nimimerkki välietappi FFp Motorsport -foorumilla 3.1.2006

Comments are closed.