Arpa on heitetty

Automaan luokattoman huonoon huoltopalveluun kyllästyneenä ilmoitin tänään luopuvani työsuhdeautosta.

Päätös tarkoittaa sitä, että luovutuksesta saakka sekoillut ja moneen kertaan Vantaan Automaassa valohoitoa saanut alle kymmenentuhatta kilometriä ajettu Peugeot 407 SW palautuu sitten leasingyhtiön riesaksi. (Palautukseen kesken leasingkauden liittyy kulissien takana muutakin, joten siihen ei kannata takertua sen enempää, joka tapauksessa järjestely sopi hyvin myös työnantajalleni.)

407 palautetaan ihan lähiaikoina, mutta ajelen toisella leasingautolla vielä toukokuun loppupuolelle saakka. Sen jälkeen autoetu-rivi katoaa palkkakuitistani toistaiseksi kokonaan.

Käsittämätöntä asiassa on se, että Suomen Peugeot-organisaatiossa tunnutaan olevan täysin kyvyttömiä edes alkeellisimpaan asiakaspalveluun, ja vaikka auto merkkinä on mielestäni loistava, etenkään pääkaupunkiseudulla merkkiliikkeiden palvelu ei sitä ole. Voisin melkein ymmärtää tälläisen yksittäistapauksena, mutta etenkin Automaan huollon surkeutta on käsitelty autolehdissä ja televisiossakin, joten organisaatiossa täytyy olla perustavaa laatua olevia ongelmia. Ikävä vain, että maahantuoja ei tunnu olevan lainkaan halukas puuttumaan epäkohtiin, vaikka ne erityisesti koskevat nimenomaan maahantuojan omistamaa jälleenmyynti- ja huolto-organisaatiota Automaata.

Erityisen omituisen asiasta tekee se, että Peugeot ei ole sinänsä erityisen suosittu, vaan ranskalaisen PSA-konsernin Peugeot ja Citroën ovat monesti suhteellisen pienen, mutta sitäkin vakiintuneemman ja uskollisen autoilijapiirin valinta. Kun tälläisissä piireissä leviää tieto ja yhä useammin omakohtainen kokemus maahantuojan piittaamattomuudesta asiakkaisiin, se voi tarkoittaa pitkässä juoksussa vain yhä pienenevää uskollisten asiakkaiden määrää.

Itselläni neljä viimeistä autoa ovat olleet Peugeoteja ja täytyy tunnustaa että harkitsen sellaisen hankkimista nytkin, mahdollisuuksien mukaan aion kyllä kuitenkin kiertää Automaan kaukaa, ainakin huollon osalta.

Comments are closed.