Pressikortista

Schizo-Janne oli bongannut jutun, jonka mukaan muutama bloggaaja oli akkreditoitu jenkeissä demokraattien puoluekokoukseen median edustajina. Janne itse haaveilee suomalaisesta pressikortista, koska sillä kuulemma saa kaksi ranneketta lintsiltä. ;)

Pressikortilla saa paljon muutakin kivaa, tuskinpa niin olisi jos niitä myönnettäisiin niin löyhästi kun monet haluaisivat. Myönnettäköön, että monet toimittajat ovat valitettavasti myös omaksuneet asenteen, jonka mukaan pressikortilla pitäisi automaattisesti saada kaikenmaailman etuja pätkääkään välittämättä siitä, onko kyseinen etu mitenkään sidoksissa henkilön ammattiin toimittajana. Olen vuosia sitten asiakaspalveluhenkilönä "joutunut" kuuntelemaan mm. ruokatoimittajana toimivan äidin selitystä siitä, miksi hänen pitäisi päästä lapsineen ilmaiseksi ilmailumuseoon, kun äidillä ei kuitenkaan ole mitään ammatillista perustetta pyynnölle. Kun ainakaan senaikainen käytäntö museolla ei tuollaista sallinut, täti oli äärimmäisen närkästynyt ja oli sitä mieltä, että toimittajan kuuluisi päästä kaikkialle ilmaiseksi huolimatta siitä, tekeekö juuri silloin työtään vai ei.

Itsekin olen free-toimittaja, mutta kun en saa siitä varsinaista palkkaa, enkä etenkään pääasiallisia tulojani, ei pressikortista kannata edes haaveilla. Mutta olisihan se kivaa…

Comments are closed.