Nyysseistä poimittua

Muutaman henkilön nonstop-farssin esityspaikaksi muuttuneessa sfnet.atk.turvallisuus-ryhmässä puhutaan kaikesta huolimatta silloin-tällöin ihan järkeviäkin. Pongasin sieltä varsin hyvän erottelun siitä, mitä turvallisuudella tietokoneisiin liittyen voidaan tarkoittaa. Meillä suomalaisilla ei tietenkään ole sopivia sanoja, joilla nämä voitaisiin erottaa toisistaan kunnolla. ;)

safety: defending against random things, accidents, acts of god
security: defending against willful acts of people, attacks of smart adversaries


Jaa mistäkö keskustelussa oli kyse? No tietenkin tästä meneillään olevasta cyberterroristien maailmanlaajuisesta hyökkäyksestä, jonka takia isoja sähkökatkoksia on nähty viimeaikoina eri puolilla maailmaa. ;) IT:n kannalta noista tuo 'safety' kattaa nimenomaan mm. sähkönjakelun ja 'security' tietoturvan muuten.

Comments are closed.