Lentsikoiden bongausta

Pinserin Sami oli löytänyt Kuutiosta linkin Free your mind-verkkolehden juttuun "Helsinki-Vantaa kallioista". (Hmm, kaikkien tuntemieni henkilöiden suussa tuo kyllä tunnetaan Lemminkäisen kalliona viereisen murskaamon mukaan..)

Itse olen asustanut pitkään muutaman kilometrin päässä ja Helsinkiin muutettuanikin tuolla on tullut käytyä skannerin ja kameran kanssa uhmaamassa luonnonvoimia mokomien painovoimaa halveksivien "putkien" takia. Mutta ei tuosta enempää, kyllähän noille kallioille mahtuu niin kauan kuin vielä ovat olemassa. Olen nimittäin kuullut melko luotettavalta taholta huhun siitä, että ko. kivikasa olisi myyty Lemminkäiselle murskeen raaka-aineeksi joten on aivan mahdollista, että yksi kaunis päivä kalliolle ei enää pääsekään.

Mutta siis asiaan: Vaikka itselläni onkin osin oma lehmä ojassa, suosittelen joskus kokeilemaan sunnuntairetken kohteena myös Malmin lentoasemaa jos lentovempeleet kiinnostavat.

Malmilla on mahdollisuus katsella kentän elämää joko ravintolapöydän ääressä esim. kahvikupposen ääressä istuskellen tai asemarakennuksen takana olevalla "terassilla" notkuen. Yllättävän moni helsinkiläinen ei tiedä millainen lapsiperheen päivän pelastus Malmin lentoasema oikeasti onkaan ja todella monet ovat aivan ihastuksissaan ensimmäistä kertaa paikalla käytyään. Vapaasti käytettävä kesäisen sunnuntairetken idea lapsiperheelle: Ensin Falkullan kotieläintilalle eläimiä katsomaan ja sitten Malmin lentoasemalle katselemaan lentokoneita ja helikoptereita vaikkapa Ravintola Hopealintuun sunnuntailounaan ääreen.

Malmin toimintaan (kuten yksityisilmailuun yleensäkin) vaikuttaa melko paljolti vallitseva säätila, mutta etenkin ilman lämmetessä ja kirkkaiden, aurinkoisten päivien lisääntyessä myös lentäjät kaivautuvat poteroistaan Malmille ja jälleen ilmojen halki viilettämään.

Jos tämäkään ei vielä saa Sinua innostumaan, odota toukokuuhun. Äitienpäivää seuraavana sunnuntaina, 18. toukokuuta, järjestetään Malmin lentoasemalla avoimien ovien päivä ja lentoaseman 65-vuotisjuhla, josta ei taatusti nähtävää puutu.

Meni hiukan mainoksen puolelle, mutta miksi lähteä merta edemmäksi kalaan?-)

Comments are closed.