Olipa kerran tietokoneasentaja

Niin, ajattelin kertoa tästä loistavasta itseoppineesta tietokoneasentajasta pienen mutta opettavaisen tarinan. (Siltä varalta, että joku ei jaksa lukea tarinaa loppuun asti, opetus on: jos joku asia vaikuttaa tyhmältä, älä tee sitä.)

Kasasin töissä Linux-pohjaista palomuuri/NAT-purkkia erääseen asiakasverkkoon ihan normaalista irtopalasista koostuvasta Intel-raudasta. Otin kotelon etumaskin pois irroittaakseni CD-aseman peitelevyn mutta en tajunnut/muistanut/whatever poistaa diskettiaseman peitelevyä samalla. Huomasin mokani hiukan myöhemmin ja vaikka hommaa tehdessäni tajusin sen olevan todella huono ajatus, päätin "poksauttaa" sen irti sisäkautta, eli peukalolla toisen pään klipsiä taivuttamaan.

No, levy irtosi ja peukalo meni perässä, tuloksena jostain metallireunasta puolen sormen mittainen pitkulainen nuolenmuotoinen palkeenkieli vasempaan peukaloon, eli haava syveni sitä mukaa kun sen päästä mentiin eteenpäin, ei sentään luuhun tai jänteisiin asti. Eipä siinä sitten mitään, pienoisessa paniikissa repimään sairaanhoitaja-koulutuksen saanutta työkaveria palaverista ja hänen alkuhoitonsa jälkeen terveyskeskukseen paikattavaksi. (Sen perusteella, mitä olen julkisesta sairaanhoidosta Helsingissä kuullut, en olisi ikinä uskonut pääseväni hoidettavaksi 5min odotuksen jälkeen, kaikki kiitos ja kunnia Laakson terveyskeskuksen väelle)

Terveyskeskuksessa eivät suostuneet laittamaan palkeenkieleen tikkejä, (eikä yksikään lääkäri edes vaivautunut katsomaan vammaa, vaan minua hoiti ainoastaan päivystävä sairaanhoitaja) joten haava liimattiin ja käytännössä koko vasen käsi oli käyttökelvoton usean päivän ajan, vasta torstaina käydessäni työterveyslääkärillä side vaihdettiin puoli kättä peittävästä pienemmäksi siten, että kättä pystyy jo käyttämään (mm. saamaan otteen auton ratista) vaikka peukaloa ei vielä uskallakaan taivutella.

On tämä tietotyöläisen elämä täynnä vaaroja. =)

Comments are closed.