Turun Sinappia saa vieläkin..

Eilen näin telkkarissa mainoksen jossa nainen ja hänen kaikesta valittava kikkarapäinen miehensä kävelevät Silja Linen Tukholman terminaalissa laivasta tulevassa putkessa ja juttelevat putkessa tapaamiensa tuttujen kanssa siitä kuinka he hamstrasivat täyden lastin ja lopulta näytetään kaljakeissien näköisiä keltaisia laatikoita joissa on Turun sinapin logo.

Niin.

Varmasti ihan kiva mainos ja ehkäpä on juuri sitä, mitä mainostaja haluaa mutta ainakin minulle tuo oli liikaa. Ei sikäli, en kuulu kohderyhmään koska en sinappia käytä, mutta mainoksen ylikärjistävä tyyli oli mielestäni ensimmäisten sekuntien jälkeen tylsää ällöä ja mainoksen loppupuolella etsin jo mielessäni suorinta tietä vessaan.

Jos kuitenkin miettisi mainosta vain sen kertoman viestin perusteella, tuosta saa aivan sen kuvan, että Turun sinappia tehtäisiin edelleenkin Suomessa ja tämän vuoksi ruotsalaiset tulevat sitä Suomesta hamstraamaan. Niin, tuotahan ei missään kohdassa sanota suoraan – ja miksi sanottaisi koska se ei pidä paikkaansa. Mutta toki tuollekin on hyvä perustelu: "..humoristisella ja stereotypioilla leikkivällä mainoksella ei haluta niinkään selitellä sitä, että sinapin valmistus siirtyi Ruotsiin, vaan korostaa että Turun Sinappia on myynnissä vain Suomessa.".

No, minä en ainakaan ymmärtänyt tuota selittelyä kuten he haluavat.

Comments are closed.