Kotiin — tai ei ehkä sittenkään…

Erityisesti nykyään elektronisten lentomatkalippujen, eli kotoisasti e-lippujen aikakaudella on mahdollista tehdä helposti lähes kaikille itseään kunnioittavien lentoyhtiöiden lennoille check-in jo vajaata vuorokautta ennen lennon lähtöä, vaikka kalsarit jalassa oman työhuoneen nurkasta niin halutessaan, ja näin välttää ikävät jonot lentokentällä.

Tähän saakka asiat ovatkin onnistuneet oikein loistavasti mutta tänään törmäsin omituisuuteen jota en todellakaan olisi saksalaiselta insinööriltä odottanut. Käydessäni läpi check-in -tapahtumaketjua hotellin sängyllä lojuen Lufthansan verkkopalvelu kyllä tunnisti molemmat matkustajat yksinään samalla varausnumerolla, mutta kun check-in oli toisen matkustajan osalta tehty loppuun, varausnumerolla ei enää päässytkään tekemään samaa toiselle matkustajalle (jolle prosessin aloittaminen oli ennen ensimmäisen matkustajan tietojen tallennusta mahdollista).

Esimerkiksi tulomatkan lentäneen SAS:in/Blue1:n järjestelmässä molemmat matkustajat näkyvät kerralla saman varausnumeron alla jolloin tuota ongelmaa ei ole. Aamulla onkin mielenkiintoista selvitellä miksi en pystynyt "chekkaamaan" itseäni ja tietääkö koko Lufthansan systeemi edes enää mitään sähköisestä lipustani..

Jos siis saksalaisen insinöörin tehokkuus suo, huomenna illalla pitäisi saapua Barcelonasta Frankfurtin kautta kotiin – saapa nähdä kuinka käy.

Comments are closed.