Menestyminen on aikaavievää (useimmiten)

Olen muutaman kuluneen kuukauden aikana puolipakosta miettinyt elämääni varsin monelta kantilta, erityisesti yrittämisen osalta. Jotenkin useiden ihmisten kanssa yrittämisestä puhuttaessa tulee sellainen olo, että monilla on jonkinlainen ennakkoasenne siitä, että yrittämisen pitäisi heti olla valtava menestys tai homma on jo mennyt pahasti metsään.

Jeff Atwoodin kirjoitus on aika hyvin rinnastettavissa mihin tahansa yrittämiseen vaikka esimerkit ovatkin nimenomaan koodaamiseen liittyviä – pitkästä aikaa oli mukava lukea ajatuksia jotka voi itse allekirjoittaa täysin, erityisesti nämä:

You will literally have to spend multiple years of your life grinding away at this stuff, waking up every day and doing it over and over, practicing and gathering feedback each day to continually get better. It might be unpleasant at times and even downright un-fun occasionally, but it's necessary.

But on some level, success is irrelevant, because the process is inherently satisfying. Waking up every day and doing something you love — even better, surrounded by a community who loves it too — is its own reward. Despite being a metric ton of work.

Coding Horror: Overnight Success: It Takes Years

Comments are closed.