Näin sitä pitää, Sampopankki

Mielestäni tein äsken tilisiirron firman tililtä toiselle Sampopankin Business Online -palvelussa, mutta suoraan sanottuna en tiedä lähtikö maksu eteenpäin toisessa pankissa olevaa päätiliämme kohti.

Maksua varten tehtiin automaattisesti jokin mystisellä numerosarjalla nimetty "kansio" ja kyseinen "kansio" olisi ilmeisesti pitänyt lähettää johonkin, mutta jonkintyyppisessä lähetysvalikossa ainoa vaihtoehto oli tyyliä "C:\pankkiin lähetettävät aineistot", jota ei tästä OS X -käyttöjärjestelmää käyttävästä koneesta löydy ja yrittäessäni lähettää "kansiota", järjestelmä ilmoitti ettei yhtä tai useampaa "kansiota" voitu lähettää. Maksu kyllä periaatteessa näyttää siltä että se olisi suoritettu, mutta kuten sanoin, en voi mitenkään olla varma.

Nyt en enää ihmettele sitä mekkalaa, joka erityisesti pienistä yrityksistä lähti Sampopankin uudistettua tietojärjestelmänsä. Pellonlaidan lato ja köysi tulisivat tarpeeseen jos oikeasti tuolla härvelillä pitäisi yrittää pyörittää päivittäistä liiketoimintaa – meille onneksi riittää että käy noin kerran kuukaudessa siirtämässä sieltä rahaa pois.

Pitäisiköhän antaa Sampopankin verkkomaksua käyttäville asiakkaille kiinteä maksutapa-alennus hyvityksenä kivusta ja särystä, ainakin maksutietojen perusteella Sampopankissa tehtävän verkkomaksun suorittamiseen kuluu aikaa moninkertaisesti muita pankkeja kauemmin.

One Response to Näin sitä pitää, Sampopankki

  1. Entinen yrityssampoilija kirjoitti:

    Juu ei, Sampo-pankin yritysverkkopankki on pahinta saastaa käsittämättömine kansioineen. Asiakaskato olisi luultavasti ollut vieläkin suurempaa, jos henkilöasiakkaidenkin verkkopankki olisi toteutettu samalla tavalla.