CityCarClub

Kulutusjuhla linkkasi Tuhat sanaa -blogin Tuijan kirjoitukseen CityCarClubin jäsenyydestä kuluttajanäkökulmasta.

Itse liitin firmani CityCarClubin jäseneksi aiemmin kesällä kun tuskastuin normaalien (lähinnä Hertz, Transvell ja Eurorent) ja uudenaikaisten (Pakuovelle) autovuokraamoiden toimintatapoihin. Tällä hetkellä on tarve kuljettaa pakettiautolla firmaan tulevia tukkulähetyksiä lähinnä keskustan alueella vähintään joka toisena lauantaina kuukaudessa vain muutaman tunnin kerrallaan.

Normaaleissa vuokraamoissa muutaman tunnin tarpeesta lauantaina joutuu joka tapauksessa maksamaan vähintään yhdestä vuorokaudesta, ja lisäksi esim. Hertz perii kuunvaihteen lähelle osuvina viikonloppuina jokaisesta varauksesta vielä erillistä muutaman kympin muuttoviikonlopun sesonkilisää.

Pakuovelle.com taas osoitti harvinaisen surkeaa asiakaspalvelutaitoa eikä pystynyt viidessä päivässä vastaamaan sähköpostitiedustelu/varaukseen yhtään mitään joten käytännön kokemusta tuolta ei sitten yrityksestäni huolimatta ole koska neljä päivää sähköpostin lähettämisen jälkeen soitettaessa selvisi että varausta ei ole tehty eikä se enää onnistuisi muun varaustilanteen vuoksi.

CCC:n hinnastoa tutkiskelemalla havaitsin sen jopa valitsemallani kuukausimaksuttomalla jäsenyydellä hinnaltaan halvemmaksi ja ennen kaikkea paljon toimivammaksi kuin esim. Pakuovelle.com:in palvelu.

Nyt muutaman lauantain kokemuksella CityCarClub on osoittautunut erittäin toimivaksi ja joustavaksi systeemiksi ja sopii kantakaupungissa toimivan yrityksen kuljetustarpeisiin äärimmäisen hyvin. Oman pakettiauton hankkiminen ei kannata ja nyt kulut ovat tippuneet noin puoleen siitä mitä ne olivat normaalien autovuokraamojen kanssa. Jos ottaa liittymismaksun huomioon, voisi sanoa että ensimmäinen käyttökerta maksoi suunnilleen sen mitä normaalistikin ja mainittu säästö tulee jokaisella käyttökerralla sen jälkeen.

Tietenkin CCC:n ideologia tukee ainakin pakettiautohintojen osalta parhaiten nimenomaan lyhytaikaisia varauksia, joten esimerkiksi koko viikonlopun muuttoa varten pakettiauton taitaa saada halvemmalla vuokraamosta viikonloppupaketin ottamalla, mutta juuri meidän pikkufirman muutaman tunnin kertatarpeisiin CCC on juuri oikea ratkaisu – ainakin nyt kun auton saamisessa ei ole ollut ongelmia ja lähin CCC-nouto/palautuspaikka on lähempänä toimistoa kuin lähikauppa.

2 Responses to CityCarClub

  1. jani kirjoitti:

    Noniin, kirjoituksesi rohkaisemana sain vihdoin aikaiseksi liittyä samaan clubiin.

    Varasin perjantaille Ford Ka:n, niin pääsee testaamaan mahtuuko nelihenkinen perhe siihen kinderiin.

  2. Jussi kirjoitti:

    Kyllä se teidän perhe taitaa olla vielä sen kokoinen, että mahtuu Ka:han kunhan ei kamalia kassimääriä ole. Tavaratila tuossa on (ainakin 2000-luvun alussa kun tuollaisella ajelin) sellaista kirppuluokkaa, mutta kyllä kaksi keskenkasvuista mahtuu takapenkille, hätätilassa ehkä jopa 1-2 aikuistakin.