Laverto nettipalvelu – vuoden 2008 kesäpönkäle?

Sain juuri ihmeellisen puhelun asiakkaaltani, Suomen Ilmailumuseolta. Museolle oli tullut Laverto nettipalvelulta (YTJ) lähes 2000 euron lasku "domain suojauksesta", joka väittää että minä olisin tilannut pari viikkoa sitten museolle ainakin seitsemän com/org/eu-verkkotunnusta lähes 200 euron kappalehintaan. Totta tosiaan tälläinen spammiviesti ko. firmasta olikin tullut sähköpostilla:

Date: Mon, 30 Jun 2008 09:36:58 +0000
From: support@laverto...
To: info@suomen...
Subject: Domainit

Seuraavat verkkotunnukset ovat nyt käytössänne:
Finnish Aviation Museum Foundation com,eu,org
Suomen Ilmailumuseosäätiö com,org
Suomenilmailumuseo.eu,com,org
Liikenne näiltä sivuilta ohjautuu sivulle www.suomenilmailumuseo.fi
Kiitos käyttämästäsi suojaus tarjouksesta.
www.lavertonettipalvelu.org

Tuollaisia epämääräisiä huonolla suomella kirjoitettuja spammiviestejä tulee jatkuvasti eikä tuotakaan pidetty mitenkään poikkeavana koska mitään tosiaan ei ole tilattu.

Nyt tullut lasku oli jaettu postilokeroon joko eilen tiistaina tai tänään keskiviikkona ja sen eräpäivä oli ollut jo maanantaina, eli 14.7. Käytännössä laskusta ei siis olisi voinut maksaakaan ajoissa, saati sitten edes huomauttaa 7pv huomautusajan kuluessa. Ottaen huomioon ajankohta ja toimintatapa, tämä haisee niin pitkälle että pakko penkoa syvemmälle.

Aloin nyt selvitellä asiaa, lähetin äsken Lavertolle reklamaation jossa vaadin tämän viikon kuluessa mm. tietoja tilauksen ajasta, tekotavasta ja sen tekijästä. En pikaisesti löytänyt firmasta tai pönkäleiden lähettämisistä mitään tietoja googlaamalla, joten homma on vielä melko alkutekijöissään.

4 Responses to Laverto nettipalvelu – vuoden 2008 kesäpönkäle?

  1. Kulutusjuhla kirjoitti:

    Laverto-nettipalvelu laskuttaa olemattomasta tilauksesta…

    Jussi Paju selvittelee hämärää Laverto-nettipalvelusta yritykselle tullutta parintonnin laskua "domain-suojauksesta", jota ei ole tilattu, mutta josta firma siis laskuttaa: "Nyt tullut lasku oli jaettu postilokeroon joko eilen tii…

  2. [...] Kuten arvata saattaa, [...]

  3. Petri kirjoitti:

    Kuulostaa erittäin hämärältä toiminnalta tämä Lavertonin touhu. Mitähän kyseisen lafkan jampat sanoisivat jos heille lähettäisi laskuja heidän lähettämiensä huijarilaskujen selvittämiseen tuhratusta ajasta…

  4. [...] Asiakkaani tultua petosyrityksen uhriksi kirjoitin Laverto-nettipalvelut -nimellä tehdystä olemattomasta myyntipuhelusta ja sitä seurannee…. [...]