Isot tekevät mitä haluavat, eli miksi en edelleenkään tue suurpankkeja

Tulin äsken tapaamisesta eräästä Nordean yrityskonttorista. Asia oli niinkin yksinkertainen kuin avata tili ja tehdä verkkomaksusopimus verkkokauppaamme varten. Ei mitään luottoa tms, ainoastaan asiakas joka suostuu maksamaan Nordealle riistohintoja jo pelkästään mahdollisuudesta palveluun (170e/avaus + 17e/kk + erillinen veloitus jokaisesta saapuvasta maksusta), kaikki muut kulut vielä erikseen.

Mutta ylläripylläri, asia ei ollutkaan niin yksinkertainen. Nordean täti nimittäin ilmoitti ykskantaan että sopimusta ei voida tehdä ennen kuin he saavat tilinpäätöksen, jota siis esimerkiksi juuri aloittaneella yrityksellä ei käytännössä ole olemassa ennen kuin yritys on ollut toiminnassa yleensä noin vuoden. Meillä tilanne ei ole noin huono, vaan ensimmäinen tilikausi päättyi loppukeväällä ja tilinpäätös on juuri työn alla, mutta tuo on kerrassaan käsittämätön vaatimus ottaen huomioon että kyse ei ole mistään luotosta tms.

Täti tunnusti kyllä suoraan, että tilinpäätös tai ennen sopimuksen tekoa joka tapauksessa "tarkastettavat" nettisivut eivät tietenkään takaa mitenkään että yritys olisi luotettava, mutta kuulemma syynä on se, että Nordea ei halua antaa maksunappiaan ellei yritys vaikuta luotettavalta, etteivät asiakkaat menetä rahojaan. Väkisinkin vastareaktiona tuli mieleen Nordeankin loistava onnistuminen tapauksen Store24 kanssa mutta en viitsinyt kyseenalaistaa asiaa enempää kun kyseessä on kuulemma konsernin menettelytapa.

Harmi että suuri koko mahdollistaa tuollaisen kyykyttämisen koska tässäkään tapauksessa ko. palvelulle ei ole vaihtoehtoa jos haluaa tavoittaa riittävän laajan asiakaskunnan, eli kyykytykseen on vain alistuttava.

En edes viitsi aloittaa tarinaa saamistani selittelyistä siitä, miksi eräässä yritystapahtumassa Nordean edustajan kanssa keskusteltuani täytin yhteydenottopyyntökaavakkeen juuri tämän palvelun osalta enkä yli kuukauteen saanut yhteydenottoa, vaan jouduin nyt tekemään sen itse jotta edes tämä tapaaminen järjestyi.

Tämän kokemuksen perusteella Handelsbanken pysyy firman pääpankkina hyvin vakaasti jatkossakin, viimeaikaiset uutiset tosin hieman ovat huolestuttaneet.

2 Responses to Isot tekevät mitä haluavat, eli miksi en edelleenkään tue suurpankkeja

  1. Mike kirjoitti:

    Ihan uteliaisuudesta, eikö tätä nykyä olisi melkein helpointa maksaa Luottokunnalle DMP-maksupalvelusta, joka toimii käytännössä jo kaikkien pankkien Electron-korteilla?

  2. Jussi kirjoitti:

    Olisihan se kokonaisuutena yksinkertaisempaa, mutta etenkin suurten kaupunkien ulkopuolella ihmiset ovat monesti todella nihkeitä maksamaan kortilla netissä.