Helsingin taksikeskus palvelee (huonosti)

Tapahtui äsken eilisen Grand One -juhlan jälkihöyryissä töihin lähtiessä:

Tilasin taksin tekstiviestinä klo 10:50.

Ei tapahdu mitään.

Lähetin toisen tekstiviestin 10:55.

Ei tapahdu mitään.

Soitin jokusen minuutin päästä taksikeskukseen, josta sanottiin että tekstiviestitilauksissa on ongelmia eivätkä lähetetyt viestit tule perille. Kysyin että vanhenevathan nuo tekemäni tilaukset sitten, ystävällinen täti vastasi ettei niitä edes kirjata tilauksiksi koska eivät tule perille.

Sain taksin.

Pääsin noin 10 min matkan perille ja työpisteeni ääreen kun kännykkäni piippaa neljän saapuneen viestin merkiksi, eli molemmat lähettämäni tilaukset ovat kuin ovatkin päässeet lopulta perille ja molemmat on kuitattu takseihin, 20min ensimmäisen viestin lähettämisestä.

No, soitan uudestaan taksikeskukseen jossa sitten vastaa vanhempi täti jota ei ainakaan tämän tapauksen perusteella pitäisi päästää asiakaskontaktiin edes puhelimen välityksellä. Ilmoitin ystävällisesti peruuttavani pari tekstiviestitilausta, jolloin täti selkeästi hermostuu ja alkaa tiuskimalla kysymään osoitetta ja selvittämään avoimia tilauksia. Kun tilaukset varsin pian löytyvät, täti alkaa valittaa minulle siitä että toisessa tilauksessa auto on jo paikalla aivan kuin koko sotku olisi minun syytäni.

Kun sitten sanon että tein ensimmäisen tilauksen jo 20min aiemmin ja jouduin lopulta tilaamaan taksin soittamalla ja nuo tekstiviestitilaukset ovat heidän järjestelmänsä vian aiheuttamia, täti alkaa vieläkin ärtyneempänä väittää vastaan että ongelma ei ole heidän vaan Elisan. Yritän siinä sitten selittää että olen jo perillä kohteessani enkä todellakaan jäänyt odottamaan 20min sitten tilattua taksia ja täti sitten todennäköisesti alistui peruuttamaan tilaukset – en voi olla aivan varma, koska hän lopetti puhelun suunnilleen kesken äyskityn lauseensa.

Siinäpä mahtava asiakaskokemus ja taas yksi muistutus siitä miksi mielummin käytän paremmin palvelevia kuljetusyrityksiä kuin tuollaista tsaarinaikaista ruosteista organisaatiota.

Comments are closed.