Ellet ole valmiiksi kipeä..

..mene Forumin Mehiläiseen, johon astuminen on välitön paluu Neuvostoliittoon höystettynä modernilla itsepalveluautomaatilla joka ei toimi.

Olen viime viikonlopusta lähtien kärsinyt päänsärystä ja ajoittaisesta huimaamisesta, jonka vuoksi sitten tiistaina marssin lääkäriin. Ei vielä siinä sinänsä mitään, mitä nyt sisääntulossa ollut itsepalveluilmoittautumisautomaatti sanoi etteivät tietoni ole täydelliset ja ilmoittautuminen pitää hoitaa manuaalisesti, jonka jälkeen jonotin vuoroani ja vastaanottoapulainen tekee 1:1 saman operaation, eli ottaa KELA-korttini ja lukee siitä viivakoodin jonka jälkeen opastaa eri kerrokseen lääkäriä odottamaan. Wtf? Jos henkilöpalvelija ei halua tietojani, miksi konepalvelija valittaa niiden puutteesta?

No, lääkärisetä oli vanha ja yrmy (ei yllättänyt lainkaan) ja kirjoitti sairaslomaa ja pari lähetettä jatkotutkimuksiin. Sitten ilo vasta alkoi, laboratorioon joutui ensin jonottamaan lähes 40 minuuttia mutta sitten alkoikin tapahtua, ja tapahtuikin niin vauhdilla että lopputuloksena on vielä neljäntenä päivänä piikityksestä kananmunan kokoinen mustelma vasemmassa kyynärtaipeessa. Sentään täti onnistui yhdellä iskulla toisin kuin joillain muilla ihmisillä.

Oli muuten ratkiriemukasta ajaa autolla takaisin keskustasta kotiin potemaan kun koko tiistaipäivän vasemman käden liikuttaminen oli lähes mahdotonta kivun vuoksi. Kaikella kunnioituksella näytteen ottanutta henkilöä kohtaan, tuo operaatio oli epäonnistunein minulta koskaan otettu verikoe.

Röntgenissä sentään hommat toimivat jotenkuten, jos unohtaa sen että laitteet olivat neuvostoaikaisia. Jos kuitenkin esimerkiksi julkinen HUS ottaa jo kuvat pääosin digitaalisena huomattavasti pienemmin säteilyannoksin, kuinka omien sanojensa mukaan "johtava yksityinen terveydenhuoltopalvelujen tuottaja" vielä säteilyttää ihmisiä 80-luvun tekniikalla?

Olen vajaan kymmenen vuoden aikana kiertänyt työterveydenhuollon asiakkaana Terveystaloa lukuunottamatta kaikki Helsingin suuret yksityiset terveydenhuoltoyritykset läpi ja ainakin toistaiseksi Mehiläinen on ollut niistä surkein. Vaikka Mehiläisen Töölössä sijaitsevan sairaalan ilta- ja viikonloppupäivystyksestä on pääosin suhteellisen hyviä kokemuksia, nyt jälkeenpäin ajatellen näiden hyvin rajoittuneiden havaintojen jälkeen on pakko todeta, että Mehiläisellä tuo neuvostotyylinen nuhjuisuus ja ronskit toimintatavat kuulunevat konseptiin.

Ellei aiemmin diagnosoitua migreeniä olisi rajattu pois omasta sairaskuluvakuutuksestani (mikä tahansa päänsärkyä sisältävä vaiva tulkittaisiin vakuutusyhtiössä epäilemättä migreeniksi), haistattaisin pitkät Mehiläisellä ja luultavasti palaisin Diacoriin. Kun tuolla Mehiläisen konseptilla pääsee johtavaksi firmaksi alallaan, olen ihan tyytyväinen etten ole aina pyrkinyt kulkemaan massojen mukana.

Jaa se diagnoosi? Koska kyseessä ei ollutkaan tohtorisedän arvelema poskiontelontulehdus, sain keskiviikkona puhelimessa ohjeeksi levätä ja tulla takaisin sairasloman jälkeen elleivät oireet ole poistuneet.

3 Responses to Ellet ole valmiiksi kipeä..

 1. Marjut kirjoitti:

  Tuttua, niin tuttua aina mustelmaisia kyynärtaipeita myöten. Mehiläisessä tosin kukaan ei koskaan kokeillut sitä mitä Helsingin lääkärikeskuksessa tehtiin, eli "vanhanaikaista" verenvuodatusta, jonka tuloksena sisar hento valkoinen pyyhkikin sitten hyvä aikaa verta pitkin lattioita.

  Nyt minulla on sitten vuorossa se viimeinen linnake, Terveystalo. Toistaiseksi ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa, vaikka ympärivuorokautinen päivystys puuttuukin. Mehiläisen päivystyksestä minut on pistetty kahdesti suoraan HUSiin ilman minkäänlaisia tutkimuksia, vaikka homma olisi hoitunut kätevämmin ja nopeammin paikan päällä.

  Voisiko päänsärkysi ja huimaamisesi olla jotain lihasjännityksestä johtuvaa?

 2. Jussi kirjoitti:

  Itselläni on pisin historia (olen ollut potilaana ensimmäisen kerran muutaman vuoden ikäisenä) nimenomaan HLK:sta johtuen äitini työpaikasta samassa konsernissa, mutta siellä en ole edes työterveysasiakkaana saanut koskaan erityisen huonoa palvelua. HLK ja Diacor ovat muuten omalla asteikollani melkolailla samalla viivalla, mutta Diacorissa oli paras ja mukavin lääkäri.

  Kyllä tuo niska/hartia-alueen jännitys on melko todennäköinen syy, aiemmin vaivaan ei vain ole liittynyt huimausta ollenkaan.

 3. [...] Saa nyt nähdä mitä tästä tulee.. melkein mielummin menen parin päivän päästä töihin kuin taas Mehiläiseen hakemaan takeaway-mustelmia. [...]