Siilinomistajan elämää

Vietin tänään noin tunnin istuen lattialla ja nyppien jauhomatoyhdyskunnasta koteloituneita ja kuolleita (kaksi eri asiaa) yksilöitä pois ja poimin jättijauhomatoyhdyskunnasta tieteellisen Harrison-Stetson -menetelmän avulla 32 tarkoin valittua yksilöä Bauhausista ostettuihin kahteen "miljoonalaatikkoon" kunkin omaan lokeroonsa koteloitumaan. Parin viikon – kuukauden kuluessa noista voisi ehkä jo odottaa koppakuoriaisia, jotka taas irstaillessaan sitten tekisivät uusia jättijauhomatoja.

Niin ja juu, huomenna soittaa Tullin täti ja kertoo, onko uusin bisnesideani täysin tuhoon tuomittu. Jos on, sitten vain pitää löytää maahantuotavia juttuja yhtä edullisesti EU:n sisältä kuin mitä Jenkeistä ainakin kahdelta toimittajalta saisi. Ainoa ongelma on eurooppalaisten jakelijoiden nihkeys, muutenhan ostaisin haluamani suomalaiselta jälleenmyyjältä enkä ylipäätään "joutuisi" aloittamaan omaa maahantuontibisnestä.

Ja kysehän on siilien ja muiden hyönteissyöjien nauttimista hyönteissäilykkeistä, 35g purkista joutuu esimerkiksi Faunattaressa maksamaan 10,50e kun Jenkeistä saman saa postikuluineen n. 4 taalalla (toki ALV päälle) – joka tapauksessa jokin porras ottaa välistä vähän turhankin reilusti.

Comments are closed.