Sattuu ja tapahtuu

Viimeisen neljän päivän aikana olen muuttanut sekä töissä että kotona ja hyvin paljon on ehtinyt tapahtua.

Menin sitten todella vanhanaikaiseen ja luotin Verkkokaupan tuoteselosteisiin. Uuteen kotiin tilattiin Nebulan 24/3:n yhteyden päätelaitteeksi Zyxelin purkki ja koska taloudesta löytyy jo valmiiksi neljä WLAN-tukiasemaa, se jätettiin "turhana" pois tuosta ADSL-purkista eli parikymppiä kalliimman P660HW-D1:n sijaan valittiin P660H-D1 olettaen että purkkien toiminnallisuus on muuten samalla tasolla.

Vaan eipä ollutkaan, muutamia tunteja jaksoin yrittää yhteyttä pystyyn omin avuin kunnes oli pakko soittaa Nebulaan josta tuli asiantunteva arvaus siitä, että purkki ei hallitse Annex M:ää kunnolla ja tuo vahvistui kun yhteyden paluusuunnan nopeus laskettiin "vain" yhteen megatavuun jolloin yhteys toimii kuin vettä vain.

Seuraavaksi suunnitelmissa oli päivittää purkin firmware (purkissa olleen firmiksen päiväys 04/26/2006 eli lähes vuoden takainen), mutta yllätyksekseni uudempaa firmistä tähän purkkiin ei olekaan saatavilla. WLAN-toiminnolla varustetussa sisarmallissa päivityksiä on tullut tuon jälkeen kaksi ja nykyään kaupasta ostetut purkit toimivat suoraan paketista.

Eli huomenna suunnaksi kauppa ja purkki vaihtoon.

Niin ja juu, takatalvi tulee pian – vaihdatin tänään autoon kesärenkaat.

Comments are closed.