F**king ASEM ja muut kissanristiäiset

Juu, onhan se ihan kivaa että ulkomaisia vieraita saadaan houkuteltua tänne sivistyksen perukoille edes tälläisillä tekosyillä mutta onneksi häipyvät pian.

Olen tämän päivän yrittänyt toipua viimeöisestä ilmeisesti pienehkön ruokamyrkytyksen aiheuttamasta valvomisesta ja yritä siinä nyt nukkua ikkuna auki kun alle sadan metrin säteellä on kaksi risteystä joita liikennevalojen sijaan ohjaavat pillifetissin omaavat Veikko ja Veijo Konstaapeli Ylikiimingistä ja näistä tuleva sekasortoinen liikenne suurelta osin päätyy kolmanteen, jossa torvet soivat jatkuvasti vaikka liikennevalot olisivatkin toiminnassa.

Tuon pillisirkuksen päälle kun laitetaan isoveljenä yläilmoista toimintaa valvovat hyvin hitaasti etenevät helikopterit joiden meteliä ei saa vaimennettua edes kaikki ulkomaailmaan johtavat aukot sulkemalla, ei nukkumisesta juurikaan voi haaveilla.

Siltä varalta, että joku nyt ihmettelee tuota jälkimmäistä purkausta, helikopterit eivät yleisesti häiritse rauhaani edes öisin. Medi-Heli 01 lentää Meilahteen riittävän läheltä suoraan parvekkeeni yläpuolelta ja sellaiseen tottuu kuten Mannerheimintietä ajaviin ambulansseihinkin. En siis todellakaan sinänsä ole mitenkään noita koptereitakaan vastaan, tuo vain ei ole normaalia lentotoimintaa.

Lisäksi on ollut hyvin "mielenkiintoista" tarkkailla poliisien ja tapahtuman autonkuljettajien ajotapoja, ilmeisesti noihin vuokravolvoihin on ohjelmoitu ajo-ohjelma joka ei salli alle 20km/h ylinopeuksia muun liikenteen seassa.

Huiput veti perjantai-iltana taksiamme ohittanut kokousvieraiden kuljetukseen varattu S80 (auto 117, rekno IMY-158) joka ajoi Mannerheimintiellä Forumin edessä 30-alueella arviolta 60-70km/h (taksi, jossa istuin näytti ajavan ohitushetkellä vajaan 50km/h ja kuljettajaa lukuunottamatta tyhjä ASEM-auto vain suhahti ohi ohitellen muitakin autoja mutkitellen).

Toinen mielenkiintoinen tapaus tapahtui lauantaina Tuusulantiellä kun poliisin käyttämä Volvo-maasturin liimautuminen takapuskuriini ja eteneminen moottoritien lopussa, Mäkelänkadulla ja Hakamäentiellä sen jälkeen kun annoin konstaapeleille tilaa heti kun se oli mahdollista. Ei siitä nyt kuitenkaan sen enempää ettei tule puhuttua mitään mahdollisesti itseäni raskauttavaa. ;)

Kuitenkin olen ymmärtänyt että hälytysajossa ajettaisiin vilkut päällä jos mahdollista (tiedän toki poikkeuksistakin) ja muuten ajetaan kuten muutkin.

Comments are closed.