Kirja

Note to self: Jos painotarjouksessa luvataan "kirjat lavoilla", niitä ei ole pakattu mitenkään muuten kuin pinoamalla lavoille. No, onneksi löytyy palvelualttiita yrityksiä ja kirjojen varastointia ja liikuttelua helpottavat laatikot ovat huomenna saatavilla ja käytössä kunhan mm. allekirjoittanut on pakkaamassa kirjoja lavalta laatikoihin.

Kirjalasti tosiaan tuli eilen (päivää myöhemmin kuin tilausvahvistuksessa luvattiin) ja se on melkoinen kasa: noin metrin korkuinen, hieman toista metriä pitkä ja vain hieman kapeampi. Painoa lähetyksessä oleville 1110 kirjalle tulee kaikkiaan reilut 700 kiloa, eli ihan huvikseen niitä ei tee mieli kanniskella edestakaisin.

Vaikka kävin eilen illalla katsomassa kasaa, en edelleenkään ole nähnyt lopullista kirjaa koska lava on niin hyvin pakattu, että päätimme ettei sitä avata ennen huomista kirjojen postitusta siltä varalta, etteivät uteliaat ihmiset lähde penkomaan kirjoja ennen ylihuomista julkaisua.

Näin jälkiviisaana olisi pitänyt vain ottaa tekijäkappaleet varsinaisesta toimituksesta erillään, mutta käyhän tämä näinkin. Olemme jo tehneet toimintasuunnitelman huomisaamun "paketin" avaamista varten ja poistumistie on selvillä siltä varalta että lopputulos ei ole mieluisa.

Comments are closed.