Digitaalisen musiikin hankaluus

Vaikka tiedän, että tämä on ainakin musiikintuottajien mielestä sietämätöntä, totesin juuri että digitaalista musiikkia pitäisi myydä ihan rehellisesti avoimessa ja rajoittamattomassa tiedostoformaatissa.

Mielenkiinnosta surffailin useiden eri digitaalista musiikkia myyvien verkkokauppojen teknisiä tietoja ja totesin, että vaikka olisin muuten valmis maksamaan esimerkiksi 13 ja risat euroa kokonaisesta albumista digitaalisena, paljon mielummin kopioin sen valmiiksi mp3:ina maksamatta siitä mitään kuin tappelen epämääräisten drm-viritysten kanssa saadakseni sen esimerkiksi puhelimeeni ja Ipodiini.

Tietenkin homma onnistuisi esimerkiksi polttamalla digitaalinen, suojattu musiikki cd-levyksi ja rippaamalla se, mutta en näe mitään syytä tuollaiselle vain siksi, että artisti on päättänyt hankaloittaa minun elämääni.

No, eipä tässä tullut mitään sellaista asiaa, jota ei olisi jo sanottu. Kunhan vain halusin päästä avautumaan kun touhu taas rupesi potuttamaan, taidan illalla taas hankkiutua vertaisverkkoon hakemaan haluamaani musiikkia niin kauan kuin se vielä on luvallista.

Comments are closed.