Viestintävirasto ottaa kantaa Skypeen

Viestintävirasto on julkaissut tiedotteen, jossa se ilmoittaa ottaneensa kantaa Skypen tarjoamiin kiinteään puhelinverkkoon liittyviin Skype In ja Skype Out -palveluihin.

Koko kannanoton voi lukea PDF:nä Viestintäviraston kannanotto Skype-palveluiden sääntelystä Suomessa, mutta tässä laiskoille ja kiireisille (*kröhöm*) muutama ydinkohta ranskalaisin viiruin:

  • Skype Out ei kuulu Viestintäviraston tulkinnan mukaan sen toimivallan alle
  • Skype In katsotaan teletoiminnaksi Suomessa ja Skypen väitteestä huolimatta Viestintävirasto katsoo Skypen olevan teleoperaattori, eikä vain Songin puhelinpalvelujen jälleenmyyjä.
  • Numeron siirrettävyys koskee vain kiinteitä puhelinliittymiä, sekä matkapuhelimia, joten (nykyisen) lain mukaan perinteisillä lankaoperaattoreilla ei ole velvollisuutta luovuttaa asiakkaiden olemassaolevia lankanumeroita Skype-käyttöön. Jos joku operaattori kuitenkin sattuisi tuohon hairahtumaan (en siis usko että esim. Elisa suostuisi päästämään asiakkaitaan Skypelle niin kauan kuin ei ole pakko), se kyllä on teoriassa mahdollista, mutta kuten sanoin, käytännössä tuo tuskin tulee onnistumaan.

Comments are closed.