Suomalaiset musiikkiammattilaiset: CD-levyn ei tarvitse toimia Linuxissa tai Macissa

ÄKT:n apulaisjohtaja Tommi Kyyrä on tänään antanut Tietokone-lehdelle haastattelun, josta osia julkaistiin mm. seuraavan pätkän sisältävänä uutisena:

"Suomen ääni- ja kuvatallennetuottajat (ÄKT) ry on julkaissut netissä sekä lähettänyt eduskuntaan vetoomuksen, jossa pyydetään kansanedustajia hyväksymään tekijänoikeuslain ilman muutoksia. ÄKT perustelee tätä sillä, että viimeaikoina käyty keskustelu musiikin laittomasta kopioinnista mp3-soittimiin on ollut virheellistä. ÄKT:n mukaan muutaman kopion teko on jo mahdollista.

Kysymykseen siitä, toimivatko nämä rajatun kopioinnin tekniikat muissa käyttöjärjestelmissä kuin Windowsisa, [ÄKT:n Tommi Kyyrä] ei halua vastata suoraan. "Nyt pitää ymmärtää, että tietokoneella musiikin kuuntelu on extraa. Normaalisti musiikkia kuunnellaan autossa tai stereoiden kautta", Kyyrä sanoo ja jatkaa: "Jos nyt käytät jotain Linuxia tai Macia, kannattaa harkita ihan tavallisen cd-soittimen hankkimista"."

Kun asiasta nousi hyvin nopeasti kohu, ÄKT:lla meni pupu pöksyyn ja nyt uutinen on heidän vaatimuksestaan muutettu huomattavasti lempeämpään muotoon koska Tommi Kyyrä koki tulleensa väärinymmärretyksi. Uutinen kuitenkin päivitettynäkin sanoo ÄKT:n kannaksi, että "cd-levyjä ei alunperin suunniteltu tietokoneella kuunneltavaksi".

Onneksi Suomesta löytyy tälläinen vastuuntuntoinen järjestö, joka kertoo, että se CD-standardia kuvaava logo niissä levyissä ja niiden soittamiseen sopivissa laitteissa ei tarkoitakaan mitään. Huh-huh.

Kannattaa lukea myös Sami Haaviston kirjoittama vetoomus Kuluttajille valehtelu kopiointisuojausteknologioista ja tekijänoikeuslain vaikutuksista lopetettava välittömästi, joka ottaa kantaa hyvin kyseenalaisia väitteitä sisältäneeseen muusikkojen vetoomukseen tekijänoikeuslaki on saatava voimaan välittömästi ja ilman muutoksia.

Comments are closed.