Akkuja ladatessa

Olin tänään (tai siis oikeasti eilen, lauantaina) vajaat kolme tuntia seisoskelemassa uuden kameran kanssa Helsinki-Vantaan lentoaseman liepeillä harjoittelemassa kameran käyttöä saaden samalla vinkkejä monen monituisia vuosia lentokoneita kuvanneelta kaverilta.

326:sta ottamastani kuvasta onnistui hyvin maksimissaan 10 kpl ja alle 1%, eli kolme kappaletta oli mielestäni sen verran hyviä, että yritän saada ne julkaistuksi airliners.net-palvelussa. Mukana myös bongauspaikkaoppaan roolissa ollut kaveri valitteli sitä, että hän ei ole vielä saanut tuon palvelun seulan läpi yhtäkään kuvaansa – saa nähdä miten minun käy ensiyrittämällä.

Päivän saldo oli kuitenkin enemmän oppimisen puolella, nyt tiedän, että potkurikonetta kuvattaessa suljinnopeuden olisi syytä olla 1/200 tai hitaampi, koska muuten potkurit "pysähtyvät" ilmassa. (No ok, tiesin tuon aiemminkin, mutta nyt en huomannut tarkistaa asetuksia ja kärsin tuosta erään 4-moottorisen rahtikoneen laskeutumista kuvatessani.)

Toisaalta totesin myös sen, että muistikortin nopeudella on todellakin merkitystä kuvattaessa "raakakuvia" (Nikonilla .NEF, Canonilla .RAW) kun kameran välimuistiin mahtuu vain neljä kuvaa kerrallaan, eli ostoslistalla oleva 2Gb kortti on näillä näkymin Sandiskin valikoimista, joko Extreme III tai todennäköisemmin muutaman kympin halvempi, mutta nopeustesteissä vain pikkuriikkisen isoveljelleen jäänyt Ultra II. Kumpi tahansa uusi kortti onkaan, on aivan varmaa, että nopeus tulee moninkertaistumaan nykyisestä normaaista 1Gb kortista.

Päivällä pitäisi sitten mennä Malmille paimentamaan kävijöitä. Koska mediassa tuosta Junkersin tulosta on kerrottu melko tiivistetyssä muodossa, moni varmasti luulee kentällä olevan jotain erikoisempaakin ohjelmaa ja tulevat luultavasti pettymään kun mitään erityistä ei olekaan luvassa. Ruuhkaa kyllä varmasti tulee, saa nähdä kuinka paljon.

EDIT: Kirjoitusvihreitä korjattu ja muutamia kommentteja lisätty

Comments are closed.