Yhteisöistä

Yojikin oli noteerannut Hopeisen omenan uudistuksen aiheuttaman kapinan. Itse olen tuoreena iPodin omistajana viime aikoina lueskellut foorumia enemmänkin ja olin kyllä itsekin melkoisen negatiivisesti yllättynyt muutoksesta.

Foorumilla käytävässä keskustelussa on tuotu esiin monia ja taas monia käytettävyyteen liittyviä merkittävästi huonontuneita seikkoja (tärkeimpänä omasta mielestäni piiperrykseksi muutettu tekstikoko), mutta itse olen kyllä pettynyt siihen, kuinka ylläpito on ottanut käyttäjäpalautteen vastaan.

Ihan alkajaisiksi täytyy kyllä antaa tunnustusta ylläpidolle koko saitin olemassaolosta, mutta kyllä heidänkin täytyy muistaa että kyseessä on yhteisö. Foorumi on toki Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen, mutta se ei olisi mitään ilman käyttäjiään. Kun otetaan huomioon sekin, että mäkkikäyttäjät ovat keskimääräistä laatutietoisempia etenkin graafisessa mielessä, olisi kuvitellut, että käyttäjiltäkin kysytään edes hiukan mielipidettä ennen totaalista remonttia.

Eräs käyttäjä kirjoittaa yllämainitussa viestiketjussa näin: " Ihmettelinkin tänne aikoinaan eksyttyäni että mitä ihmeen jäppisiä nämä foorumin tekijät ovat, kun kaikki klassiset nörttivirheet on maltettu välttää; foorumi, joka on simppeli, tyylikäs ja toimiva. Kuin Mac. Tämä on paljon sanottu." Itse en osaisi sanoa tuota yhtään paremmin, itselleni melkoisen kirjavaan koneympäristöön tottuneena Apple nimenomaan merkitsee yksinkertaisuutta ja selkeyttä, kahta asiaa jotka ovat mielestäni unohtuneet täysin kun uutta versiota on säädetty kasaan.

Kaikesta avautumisesta huolimatta, vaikka en varsinaisena mäkkikäyttäjänä itseäni pidäkään, nostan jälleen hattua Absumin Tomille ja Myrskyn Jannelle – vapaaehtoisylläpitäjän rooli on raskas, mutta ainakin omien kokemusteni mukaan aina lopulta palkitseva. ;)

Comments are closed.