Nggghhh…

Pahoittelen raflaavaa otsikkoa, mutta tuolta tämän kirjoituksen synty alkaa tuntua. Olen nyt noin puolitoista viikkoa yrittänyt kirjoittaa kuulumisiani, mutta jatkuvasti homma menee syystä tai toisesta pieleen.

Normaalielämää on tätä kirjoitettaessa jäljellä 21 aamua. En ole juurikaan ehtinyt ajatella koko inttihässäkkää vielä kovinkaan paljoa, töissä on ollut niin kiire ja aikataulut ovat pettäneet järjestelmätoimittajien sekoilun takia niin pahasti, että pahimmassa tapauksessa koko syksyn valmistelemani systeemin käyttöönotto joudutaan lykkäämään johonkin tulevaisuuteen.

Olen tosin alkanut varustella itseäni inttiä varten, suunnittelen juuri taskukokoisen digikameran hankkimista ja odottelen huomenna Hollannista saapuvaksi iPod photoa. iPod oli melkoinen impulssiostos, johon vaikutti hyvin vahvasti yllättävä tammikuussa tilille tupsahtava palkanlaskennassa tapahtuneesta virheestä aiheutuva "joulubonus" sekä Belkinin iPod Media Reader, joka ainakin mainostekstien mukaan tekee iPodista kuvapankin, johon voi tyhjennellä kameran muistikorttia tarpeen mukaan reissussakin (tosin tuon yhteensopivuudesta iPodin photo-malliin on tuolla Apple Storessa näköjään kahta täysin ristiriitaista tietoa..). Ottaen huomioon jatkuvat projektini, olisi varsin mukavaa päästä lomailemaan kantamatta aina läppäriä mukana. Vaikka läppäri olisikin mukana "vain kameran vuoksi", aina sillä tulee säädettyä enemmän kuin pitäisi.

Koko sen ajan, jonka olen omistanut digikamerani, olen haaveillut pienemmästä. Nykyinen Dimage 7i on kyllä varsin hyvä, mutta kuvaaminen on jäänyt aivan liian vähiin kun kamera laukkuineen on 15x15x15cm kuutio, jota ei tosiaan tule kannettua aina mukana. Nyt olen sitten kovasti neuvotellut joulupukin kanssa siitä, josko tuollaisen ehtisi vielä tilaamaan.

Toisaalta asiaa hankaloittaa se, etten oikein osaa päättää. Merkki ja mallisarja on alustavasti jo päätetty: tuleva kamera on melko varmasti Canonin Ixus. Ongelma onkin siinä, kumpi ehdokkaista olisi sopivin; Canon Digital Ixus i5 vai Canon Digital Ixus 40 (Vertailu).

Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa: Ixus i5 on kooltaan pienempi ja kevyempi sekä siinä on isompi kenno, mutta toisaalta siinä ei ole lainkaan optista zoomia eikä optista etsintä. Toisaalta Ixus 40:n 4Mpix kenno riittää kyllä omiin tarpeisiini loistavasti ja optinen etsin on ehdottomasti iso etu. Zoomin tarpeesta en ole juurikaan varma, ja toisaalta kiinteän objektiivin kuvanlaatu on hiukan parempi. Molemmat ovat melkolailla samanhintaisia (uuden muistikortin kanssa reilu 400e) ja molempia on saatavilla ainakin vielä tällä viikolla. Mikä tärkeintä, ne ovat nykyiseen kameraani verrattuna hyvin nopeita – olen turhan monta kertaa missannut hyvän kuvan kameran käynnistymisviiveen vuoksi.

Toisaalta ei roiskesuojattuna mainostettu Olympus µ-mini:kään vaikuta huonolta (jollei oteta huomioon käsittämätöntä muotoilua ;)). Käydessäni tänään Fredrikinkadun FotoYks-liikkeessä katsomassa Ixus i5:ta, myyjä yritti kovasti myydä myös varsin kilpailukykyiseltä vaikuttavaa Pentax Optio S5i-kameraa. Myyntitaktiikasta tosin paistoi selvästi läpi oletettavasti parempi kate/provisio, mutta ei tuokaan loppujenlopuksi aivan huonolta vaikuttanut. Vaikka kyllä silti Canon on listalla selvä ykkönen ja valinta luultavasti Ixus 40.

Uusi leiska on työn alla ja pohdin juuri, millaisen päivitystyökalun aion rakentaa mobiilibloggausta varten. Periaatteessahan Series 60-puhelimen omistajana perinteinen HTML-käyttöliittymä riittää mainiosti. Kyllä tämä tästä, ajan kanssa.. =)

Comments are closed.